Det merkes i innboksen

PUBLISERT: 8 mars 2012
OPPDATERT: 8 mars

Drupa nærmer seg, det bærer epostmengden sterkt preg av. Mer enn hver annen henvendelse nå om dagen handler om Drupa på et eller annet vis. Dessverre er det et stykke mellom de virkelig interessante nyhetene sånn i forkant. Det går mer på hva de forskjellige leverandørene og produsentene vil presentere på sitt dyrekjøpte messeareal. Mye av dette vil vi samle opp og komme tilbake til i den siste papirutgaven før Drupa, som er i postkassa 18. april.

Produktpresentasjoner og -lanseringer vil det derimot bli mindre av de neste ukene. Alle ”de store” sparer selvsagt på kruttet til det braker løs i Düsseldorf, og nøyer seg nå med å skape forventninger og nysgjerrighet før verdens største, grafiske begivenhet. Vi har ingen planer om å bli en ren reklamekanal for messen, og tar gjerne imot nyheter i andre kategorier også. Så skal vi prøve å balansere stoffet så det blir noe interessant å lese for alle. Eksempler på slike saker er dagens notiser om WM Trykks nye KBA Genius og ACT Gruppens lynraske produktutvikling for et stort trykkeri i Malmö. Ikke bare fordi dette er nasjonale og lokale saker, men også fordi det er viktig å bringe suksesshistorier som kan motivere andre. Ja, takk til flere slike. Husk bilder!

God lesning av dagens nyhetsbrev. Håper du setter pris på at antallet saker er utvidet.

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo