HP Indigo i B2 format

PUBLISERT: 15 mars 2012
OPPDATERT: 15 mars

HP Indigo 10000 er navnet på den første maskinen i fjerde generasjon Indigo. Den er i B2-formatet, trykker 75 x 53 cm, skal vises som demo på Drupa og kommer for salg på nyåret.

Maskinen skal i følge produsenten klare 3450 firefargesider i timen med standard rip, men farten kan økes til 4600 sider per time med HPs nye rip EPM (Enhanced Producitivity Mode). Den er utstyrt for å kunne kjøre opptil sju farger og har dessuten innebygd pre-treatment, slik at den kan mates med papir eller plast uten at materialet må forbehandles.

Maskinen kjører opptil 300 gram papir og trykker automatisk for- og bakside i samme arbeidsprosess. Først kjøres den ene siden, deretter den andre. Dermed kan begge sidene personaliseres. For å utnytte maskinens fulle hastighetspotensial, kan den utstyres med den nye, 30 prosent raskere rippen, som styres via et webgrensesnitt.

– Denne maskinen skal ikke brukes til produksjon av 10000 identiske ark. Det vil bli stadig flere små opplag og etterbehandlingen skal kunne håndtere dette. Derfor har vi samarbeidet med Horizon om utviklingen av denne maskinen. Samarbeidet har fungert utmerket, sier Alon Bar-Shany, direktør i HP Indigo.

HP Indigo 20000 og 30000

HP Indigo 20000 kommer også neste år, og skal være tilpasset produksjon av fleksibel amballasje. Den produserer i 76 cm bredde fra rull. Også denne byr på sju farger, inkludert dekkhvitt. Maskinen utvikles i samarbeid med Esko, som også har deltatt i utviklingen av de eksisterende emballasjemaskinene.

HP Indigo 30000 er utviklet for kartong. Det er en arkmaskin med 75 x 53 cm som kan kjøre materialer med en tykkelse på opptil 600 my med en fart på 4600 ark i timen. Også denne modellen skal etter planen lanseres neste år, i samarbeid med Esko.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1