HP Indigo i B2 format

HP Indigo 10000 er navnet på den første maskinen i fjerde generasjon Indigo. Den er i B2-formatet, trykker 75 x 53 cm, skal vises som demo på Drupa og kommer for salg på nyåret.

Maskinen skal i følge produsenten klare 3450 firefargesider i timen med standard rip, men farten kan økes til 4600 sider per time med HPs nye rip EPM (Enhanced Producitivity Mode). Den er utstyrt for å kunne kjøre opptil sju farger og har dessuten innebygd pre-treatment, slik at den kan mates med papir eller plast uten at materialet må forbehandles.

Maskinen kjører opptil 300 gram papir og trykker automatisk for- og bakside i samme arbeidsprosess. Først kjøres den ene siden, deretter den andre. Dermed kan begge sidene personaliseres. For å utnytte maskinens fulle hastighetspotensial, kan den utstyres med den nye, 30 prosent raskere rippen, som styres via et webgrensesnitt.

– Denne maskinen skal ikke brukes til produksjon av 10000 identiske ark. Det vil bli stadig flere små opplag og etterbehandlingen skal kunne håndtere dette. Derfor har vi samarbeidet med Horizon om utviklingen av denne maskinen. Samarbeidet har fungert utmerket, sier Alon Bar-Shany, direktør i HP Indigo.

HP Indigo 20000 og 30000

HP Indigo 20000 kommer også neste år, og skal være tilpasset produksjon av fleksibel amballasje. Den produserer i 76 cm bredde fra rull. Også denne byr på sju farger, inkludert dekkhvitt. Maskinen utvikles i samarbeid med Esko, som også har deltatt i utviklingen av de eksisterende emballasjemaskinene.

HP Indigo 30000 er utviklet for kartong. Det er en arkmaskin med 75 x 53 cm som kan kjøre materialer med en tykkelse på opptil 600 my med en fart på 4600 ark i timen. Også denne modellen skal etter planen lanseres neste år, i samarbeid med Esko.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: