HP Indigo i B2 format

HP Indigo 10000 er navnet på den første maskinen i fjerde generasjon Indigo. Den er i B2-formatet, trykker 75 x 53 cm, skal vises som demo på Drupa og kommer for salg på nyåret.

Maskinen skal i følge produsenten klare 3450 firefargesider i timen med standard rip, men farten kan økes til 4600 sider per time med HPs nye rip EPM (Enhanced Producitivity Mode). Den er utstyrt for å kunne kjøre opptil sju farger og har dessuten innebygd pre-treatment, slik at den kan mates med papir eller plast uten at materialet må forbehandles.

Maskinen kjører opptil 300 gram papir og trykker automatisk for- og bakside i samme arbeidsprosess. Først kjøres den ene siden, deretter den andre. Dermed kan begge sidene personaliseres. For å utnytte maskinens fulle hastighetspotensial, kan den utstyres med den nye, 30 prosent raskere rippen, som styres via et webgrensesnitt.

– Denne maskinen skal ikke brukes til produksjon av 10000 identiske ark. Det vil bli stadig flere små opplag og etterbehandlingen skal kunne håndtere dette. Derfor har vi samarbeidet med Horizon om utviklingen av denne maskinen. Samarbeidet har fungert utmerket, sier Alon Bar-Shany, direktør i HP Indigo.

HP Indigo 20000 og 30000

HP Indigo 20000 kommer også neste år, og skal være tilpasset produksjon av fleksibel amballasje. Den produserer i 76 cm bredde fra rull. Også denne byr på sju farger, inkludert dekkhvitt. Maskinen utvikles i samarbeid med Esko, som også har deltatt i utviklingen av de eksisterende emballasjemaskinene.

HP Indigo 30000 er utviklet for kartong. Det er en arkmaskin med 75 x 53 cm som kan kjøre materialer med en tykkelse på opptil 600 my med en fart på 4600 ark i timen. Også denne modellen skal etter planen lanseres neste år, i samarbeid med Esko.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: