Lavkarbo for trykkerier

Ricoh Europa lanserer et nytt program for karbonnøytral produksjon, spesielt beregnet på trykkerier. Hensikten er å hjelpe virksomhetene med å redusere sitt karbonfotavtrykk når de bruker en maskin i serien Ricoh Pro™, og å tilby kundene en karbonnøytral tjeneste. Programmet er rettet mot profesjonelle trykkerier og større hustrykkerier, og er godkjent av BSI, the British Standards Institution.

Programmet bygger på  Ricohs prisbelønte “Sustainability Optimisation Programme”, som tilbyr karbonnøytral trykking på kontormarkedet. Det nye programmet er bygget opp som en tretrinns-prosess, som hjelper trykkeriet med å 1) analysere hvert enkelt oppdrags karbonavtrykk; 2) optimalisere reduksjonen gjennom bedre arbeidsmetoder og; 3) nøytralisere de gjenværende, uunngåelige utslippene gjennom salg av miljøsertifikater.

Ricohs “Carbon Balanced Printing Programme” er tilgjengelig nå. Se denne nettsiden for nærmere detaljer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *