Lavkarbo for trykkerier

Ricoh Europa lanserer et nytt program for karbonnøytral produksjon, spesielt beregnet på trykkerier. Hensikten er å hjelpe virksomhetene med å redusere sitt karbonfotavtrykk når de bruker en maskin i serien Ricoh Pro™, og å tilby kundene en karbonnøytral tjeneste. Programmet er rettet mot profesjonelle trykkerier og større hustrykkerier, og er godkjent av BSI, the British Standards Institution.

Programmet bygger på  Ricohs prisbelønte “Sustainability Optimisation Programme”, som tilbyr karbonnøytral trykking på kontormarkedet. Det nye programmet er bygget opp som en tretrinns-prosess, som hjelper trykkeriet med å 1) analysere hvert enkelt oppdrags karbonavtrykk; 2) optimalisere reduksjonen gjennom bedre arbeidsmetoder og; 3) nøytralisere de gjenværende, uunngåelige utslippene gjennom salg av miljøsertifikater.

Ricohs “Carbon Balanced Printing Programme” er tilgjengelig nå. Se denne nettsiden for nærmere detaljer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


En ”doldis” er den største skiltmakeren

Tekst: Peter Ollén | Foto: Peter Ollén

De største skiltene. Og de minste. Bokstaver som er oppbygde hver for seg med bakgrunnsbelysning. Eller en duk på 25 kvadratmeter som spenner over en hel fasade. Tre, metall, akryl. Spesialistkunnskap om sveising og belysning. Og om vindens krefter. Det er bara en del av den kunnskapen som Signtronic besitter.

Publisert av: 

Packnorth: Canon LabelStream 4000 vises for messepublikum

Tekst: Bo Wallteg | Foto: Canon

Canon brenner alt kruttet sitt på en enkelt maskin under Packnorth 10. – 12. mai. Canon LabelStream 4000, en spennende etikettpresse lansert i 2019, har nå begynt å finne veien til markeder i Europa. Norden er fortsatt et uberørt område, men Canon håper å legge grunnlaget for fremtidige installasjoner via Packnorth.

Publisert av: