Pioneren John Crosfield er død

John Crosfield døde 25. mars, i en alder av 96 år. Han var en klippe i den grafiske bransjen på verdensbasis, og en av dem som har tilført industrien de viktigste nyvinningene gjennom tidene.

John Crosfield grunnla Crosfield Electronics, som utviklet banebrytende teknologi allerede på 60-tallet, blant annet automatisk registerkontroll for offsetpresser og alt som er vesentlig innen digital skannerteknologi, ikke minst den presise og lynraske trommelskanningen. Magnascanserien kunne skanne, forstørre og forminske i én prosess, med resultater som overgikk alt man hadde sett tidligere. Enhver som jobbet i den grafiske bransjen på 70-, 80- og 90-tallet har vært i befatning med en Crosfieldskanner.

John Crosfield ble hyllet som ”den moderne bildereproduksjonens far” så sent som på Ipex i 2010.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: 

Ny digitalpresse til In-Trykk automatiserer produksjonen ytterligere

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressebilder

In-Trykk er et lite og tradisjonsrikt printsenter lokalisert sentralt i Oslo. De leverer digitaltrykk i alle formater til en lojal kundemasse i sitt nærområde – som kan være ganske stort. Firmaene ligger tett i tett i sentrale Oslo og de trenger printtjenester fortøpende.

Publisert av: