Pioneren John Crosfield er død

John Crosfield døde 25. mars, i en alder av 96 år. Han var en klippe i den grafiske bransjen på verdensbasis, og en av dem som har tilført industrien de viktigste nyvinningene gjennom tidene.

John Crosfield grunnla Crosfield Electronics, som utviklet banebrytende teknologi allerede på 60-tallet, blant annet automatisk registerkontroll for offsetpresser og alt som er vesentlig innen digital skannerteknologi, ikke minst den presise og lynraske trommelskanningen. Magnascanserien kunne skanne, forstørre og forminske i én prosess, med resultater som overgikk alt man hadde sett tidligere. Enhver som jobbet i den grafiske bransjen på 70-, 80- og 90-tallet har vært i befatning med en Crosfieldskanner.

John Crosfield ble hyllet som ”den moderne bildereproduksjonens far” så sent som på Ipex i 2010.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Samarbeidet mellom Koenig & Bauer og Durst bærer frukter

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Koenig & Bauer Durst GmbH hadde nylig verdenspremiere på den moduloppbygde VariJET 106. Det er en digital arkmaskin for kartongmarkedet. Den er, som firmanavnet antyder, utviklet i et fellesskap mellom trykkerileverandøren Koenig & Bauer og Rolls Roycen blant storformatprintere – Durst.

Publisert av: 

Future Book Forum 2021: Transformering av den trykte boken gjennom bærekraftig innovasjon

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressebilde

Bærekraft blir viktigere og viktigere for alle aktører i bokbransjen. Med det økte fokuset på bærekraft handler årets Canon Future Book Forum om å fremme bærekraftig innovasjon i alle deler av forlagsbransjen – fra hvordan bøker produseres, distribueres og er tilgjengelige for deres avtrykk på vår hverdag.

Publisert av: 

Fra glade gubber til e-handel

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilde

System for virkelig å kunne e-handle med trykksaker. Og da også komplekse former for emballasje. Det er dette det tyske selskapet Cloudlab gjør i år. Dette raskt voksende selskapet – fra 50 ansatte i vår til 75 nå – brukes av de tyske nettrykkeriene, samt trykkerier rundt om i verden og siden en tid tilbake nå også flere steder i Skandinavia.

Publisert av: