Roboter skifter paller

Rask papirforflytning uten anstrengelser og uten betjening. Robot flytter paller!

Det spanske selskapet Asti har lansert den første AGV-roboten, Automated Guided Vehicle, for pallskift i offsetpresselinjer. Roboten tar seg automatisk av påfyll av ilegg og tømming av utlegg.

Offsetpressene har vært igjennom en dramatisk utvikling de siste ti årene, der vi har sett at tidene for jobbskift er redusert fra 1 – 1,5 time til under tre minutter. Produksjonstiden for mange mindre opplag er nå helt nede i 5 – 10 minutter.

Til gjengjeld har man fjernet fokuset fra tiden som går med til pallskift i i- og utleggene, samt fra tiden det tar å skifte plater.

Den gjennomsnittlige tiden som går med for å flytte en pall papir gjennom hele arbeidsflyten er nå 20 – 30 minutter. Om det trykkes 16 – 24 paller per skift, trengs det med andre ord en heltidsansatt bare for å flytte pallene. Asti AGV skal kunne brukes til å transportere paller fra papirlageret til trykkpressen, og flytte trykksaker fra utlegget til etterbehandlingsfasilitetene.

Asti viser sin AGV-robot i aksjon på Drupa på Torays stand i hall 16/D32, der den vil bli brukt til å flytte paller til og fra en KBA 106-5+L.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *