Roboter skifter paller

Rask papirforflytning uten anstrengelser og uten betjening. Robot flytter paller!

Det spanske selskapet Asti har lansert den første AGV-roboten, Automated Guided Vehicle, for pallskift i offsetpresselinjer. Roboten tar seg automatisk av påfyll av ilegg og tømming av utlegg.

Offsetpressene har vært igjennom en dramatisk utvikling de siste ti årene, der vi har sett at tidene for jobbskift er redusert fra 1 – 1,5 time til under tre minutter. Produksjonstiden for mange mindre opplag er nå helt nede i 5 – 10 minutter.

Til gjengjeld har man fjernet fokuset fra tiden som går med til pallskift i i- og utleggene, samt fra tiden det tar å skifte plater.

Den gjennomsnittlige tiden som går med for å flytte en pall papir gjennom hele arbeidsflyten er nå 20 – 30 minutter. Om det trykkes 16 – 24 paller per skift, trengs det med andre ord en heltidsansatt bare for å flytte pallene. Asti AGV skal kunne brukes til å transportere paller fra papirlageret til trykkpressen, og flytte trykksaker fra utlegget til etterbehandlingsfasilitetene.

Asti viser sin AGV-robot i aksjon på Drupa på Torays stand i hall 16/D32, der den vil bli brukt til å flytte paller til og fra en KBA 106-5+L.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: