Roboter skifter paller

PUBLISERT: 12 april 2012
OPPDATERT: 12 april
Rask papirforflytning uten anstrengelser og uten betjening. Robot flytter paller!

Det spanske selskapet Asti har lansert den første AGV-roboten, Automated Guided Vehicle, for pallskift i offsetpresselinjer. Roboten tar seg automatisk av påfyll av ilegg og tømming av utlegg.

Offsetpressene har vært igjennom en dramatisk utvikling de siste ti årene, der vi har sett at tidene for jobbskift er redusert fra 1 – 1,5 time til under tre minutter. Produksjonstiden for mange mindre opplag er nå helt nede i 5 – 10 minutter.

Til gjengjeld har man fjernet fokuset fra tiden som går med til pallskift i i- og utleggene, samt fra tiden det tar å skifte plater.

Den gjennomsnittlige tiden som går med for å flytte en pall papir gjennom hele arbeidsflyten er nå 20 – 30 minutter. Om det trykkes 16 – 24 paller per skift, trengs det med andre ord en heltidsansatt bare for å flytte pallene. Asti AGV skal kunne brukes til å transportere paller fra papirlageret til trykkpressen, og flytte trykksaker fra utlegget til etterbehandlingsfasilitetene.

Asti viser sin AGV-robot i aksjon på Drupa på Torays stand i hall 16/D32, der den vil bli brukt til å flytte paller til og fra en KBA 106-5+L.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676