3D sjokoladeskriver

Godt nytt for sjokoladeelskere! I følge BBC News har nå britiske forskere lyktes med å utvikle en 3D-skriver som produserer søtsaker lag for lag. Prototypen har vært klar siden i fjor, men den skal nå være perfeksjonert og klar for salg.

Lederen for prosjektet, forskeren Dr Liang Hao på University of Exeter, etablerte selskapet The Choc Edge Company for å kommersialisere ideen etter å ha registrert betydelig interesse fra mange hold.

I et intervju med BBC fortalte Dr Hao at 3D sjokoladetrykk starter med en vanlig bildeutskrift, akkurat som andre 3D produksjonsteknikker. Deretter skriver maskinen ut sjokolade lag for lag slik at resultatet blir tredimensjonalt – helt uten støpeverktøy eller -former.

– Alt man må gjøre er å smelte sjokolade, fylle en sprøytekonstruksjon som er installert i skriveren og være kreativ i designprosessen, sier Dr Hao.

Kilder: BBC/CHOC EDGE/BESPOKE. Foto: candybarlab.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg fokuserer på programvare i skyen

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg er nok mest kjent for sine store offsetmaskiner, men Heidelberg har vært i gang med strukturutvikling i flere år, dels utvidet produktspekteret med mindre, digitale trykkpresser, men også dreid selskapet i en ny retning med fokus på mer digitalisering og programvare. Møt dem på den danske Sign, Print & Pack-messen.

Publisert av: 

Plockmatic kjøper opp britisk leverandør av skjæresystemer

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Med oppkjøpet får Plockmatic-gruppen dermed inn en global leverandør av utstyr innen trykking og grafisk produksjon. Intecs produktspekter inkluderer en egen ColorCut-serie, som inkluderer skjærebord på inngangsnivå for storformatproduksjon. Selskapet tilbyr også Intec ColorFlare-serien av stasjonære og profesjonelle enheter for å forbedre både folie- og laminatutskrift. Når Intec nå blir en del av det svenskeide […]

Publisert av: