3D sjokoladeskriver

Godt nytt for sjokoladeelskere! I følge BBC News har nå britiske forskere lyktes med å utvikle en 3D-skriver som produserer søtsaker lag for lag. Prototypen har vært klar siden i fjor, men den skal nå være perfeksjonert og klar for salg.

Lederen for prosjektet, forskeren Dr Liang Hao på University of Exeter, etablerte selskapet The Choc Edge Company for å kommersialisere ideen etter å ha registrert betydelig interesse fra mange hold.

I et intervju med BBC fortalte Dr Hao at 3D sjokoladetrykk starter med en vanlig bildeutskrift, akkurat som andre 3D produksjonsteknikker. Deretter skriver maskinen ut sjokolade lag for lag slik at resultatet blir tredimensjonalt – helt uten støpeverktøy eller -former.

– Alt man må gjøre er å smelte sjokolade, fylle en sprøytekonstruksjon som er installert i skriveren og være kreativ i designprosessen, sier Dr Hao.

Kilder: BBC/CHOC EDGE/BESPOKE. Foto: candybarlab.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: