3D sjokoladeskriver

PUBLISERT: 19 april 2012
OPPDATERT: 19 april

Godt nytt for sjokoladeelskere! I følge BBC News har nå britiske forskere lyktes med å utvikle en 3D-skriver som produserer søtsaker lag for lag. Prototypen har vært klar siden i fjor, men den skal nå være perfeksjonert og klar for salg.

Lederen for prosjektet, forskeren Dr Liang Hao på University of Exeter, etablerte selskapet The Choc Edge Company for å kommersialisere ideen etter å ha registrert betydelig interesse fra mange hold.

I et intervju med BBC fortalte Dr Hao at 3D sjokoladetrykk starter med en vanlig bildeutskrift, akkurat som andre 3D produksjonsteknikker. Deretter skriver maskinen ut sjokolade lag for lag slik at resultatet blir tredimensjonalt – helt uten støpeverktøy eller -former.

– Alt man må gjøre er å smelte sjokolade, fylle en sprøytekonstruksjon som er installert i skriveren og være kreativ i designprosessen, sier Dr Hao.

Kilder: BBC/CHOC EDGE/BESPOKE. Foto: candybarlab.com

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag