3D sjokoladeskriver

Godt nytt for sjokoladeelskere! I følge BBC News har nå britiske forskere lyktes med å utvikle en 3D-skriver som produserer søtsaker lag for lag. Prototypen har vært klar siden i fjor, men den skal nå være perfeksjonert og klar for salg.

Lederen for prosjektet, forskeren Dr Liang Hao på University of Exeter, etablerte selskapet The Choc Edge Company for å kommersialisere ideen etter å ha registrert betydelig interesse fra mange hold.

I et intervju med BBC fortalte Dr Hao at 3D sjokoladetrykk starter med en vanlig bildeutskrift, akkurat som andre 3D produksjonsteknikker. Deretter skriver maskinen ut sjokolade lag for lag slik at resultatet blir tredimensjonalt – helt uten støpeverktøy eller -former.

– Alt man må gjøre er å smelte sjokolade, fylle en sprøytekonstruksjon som er installert i skriveren og være kreativ i designprosessen, sier Dr Hao.

Kilder: BBC/CHOC EDGE/BESPOKE. Foto: candybarlab.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: