Ny Adobe CS6 og Creative Cloud

Adobe har sluppet den nye serien CS6-produkter til grafikere og designere som jobber profesjonelt med publisering på print og digitale plattformer. De nye versjonene av Adobe Photoshop CS6, Adobe InDesign CS6 og Adobe Illustrator CS6 har fått enda mer krefter, og suiten inneholder flere nye programmer, blant annet Adobe Muse, som byr på utvikling og publisering av HTML5-websider uten kodekunnskap. Nye programmer fås blant annet i de to CS6-suitene Creative Suite 6 Design & Web Premium og Adobe Creative Suite 6 Design Standard. Forbedringene av ytelsen og arbeidsprosessene i Photoshop CS6, InDesign CS6 og Illustrator CS6 gir i følge Adobe store tidsbesparelser i print- og webprosjekter, samt når det gjelder mobile prosjekter.

Photoshop CS6

Designfolk vil oppleve forbedret ytelse som er drevet av Adobes Mercury Graphics Engine.  Den sørger for raskere resultater når man benytter redigeringsverktøy som for eksempel Liquify, Puppet Warp, Transform og Lighting Effects. Photoshop CS6 er oppdatert med Content-Aware Patch, en funksjon som gir brukeren bedre kontroll når man skal flytte et element i et bilde, og deretter fylle opp tomrommet. Vector Layers gir muligheter for å lage strokes og forløpninger, og man kan nå søke i alle lag. Intuitive Video Creation inneholder et sett nye videoverktøy. Blur Gallery har fått et enkelt og nytt grensesnitt som gjør det enkelt og raskt å skape fotografiske blur-effekter, for eksempel med tilt-shift. Photoshop CS6 og den nye Photoshop CS6 Extended har fått ekstra høy ytelse kombinert med kreative verktøy, som er nødvendige for å utføre avansert bildebehandling og redigere bevegelig innhold. Softwaren gir også muligheter for å utføre automatisk tonejustering i færre trinn.

Photoshop CS6 Extended samler det beste innen redigering og grafisk design fra Photoshop CS6, og kombinerer det med 3D-designverktøy, bilde- og videoredigering, samt kvantitativ analyse.

Illustrator CS6

Illustrator CS6, som i år kan feire 25 års-jubileum, har fått helt nytt utseende og en rekke nye funksjoner og forbedrede verktøy som Image Tracing Engine, Pattern Creation og Gradient Strokes. Tracing Engine innfører et nytt presisjonsnivå. Gradient Strokes gjør det enkelt å male med graderinger og Mercury Engine sikrer høy hastighet og stabilitet med 64-bit support for både Mac OS og Windows.

InDesign

InDesign er oppdatert med nye Adaptive Design-værktøy som Alternate Layout, Liquid Layout, Content Collector Tools og Linked Content. Den nye Liquid Layout-funksjonen kan brukes til automatisk tilpasning av layouten på mobile enheter, så den får riktig plassering og sidestørrelse. Enten man designer til print, tablet-apps, interaktive PDF-filer eller smarttelefoner, vil de nye egenskapene i InDesign CS6 hjelpe designerne i gang og gjøre arbeidstiden mer effektiv enn noen sinne.

Creative Cloud

Adobe lanserer også Creative Cloud, der man til en månedlig medlemspris på ca 370 kroner får adgang til å laste ned og installere samtlige CS6-programmer i Masters Collection. Som medlem av Creative Cloud kan man synkronisere store filer i skyen, få adgang til dem fra enhver enhet og dele dem med andre. Som medlem kan man også publisere, håndtere og være vert for websider. Adobe vil kontinuerlig utvide Creative Cloud og gi adgang til nye CS-produkter før de blir lansert som en del av en større oppdatering. Medlemmer av Creative Cloud får løpende adgang til nye tjenester, blant annet muligheten til å publisere direkte til tablets senere i år. Et Creative Cloud-medlemskap inkluderer opptil 20 GB lagerplass i skyen, og det blir mulig å kjøpe ytterligere lagerplass.

Utover å tilby Creative Cloud til en månedlig medlemspris, fortsetter Adobe sitt salg av de 14 CS6-enkeltprodukter og de fire Creative Suitene Adobe Creative Suite 6 Design & Web Premium, Adobe Creative Suite 6 Design Standard, Adobe Creative Suite 6 Production Premium (beregnet på film- og videobransjen) og Adobe Creative Suite 6 Master Collection (samtlige er profesjonelle CS6-programmer). Man kan abonnere på hvert enkelt program.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: