Så var vi i gang!

PUBLISERT: 4 mai 2012
OPPDATERT: 4 mai

Drupa åpnet i dag, og AGI er selvsagt på plass. Fra dagen før åpningen er vi fire utsendinger som vil dekke det som kommer av pressekonferanser og lanseringer. Vi kommer med daglige rapporter her på agi.no. Dermed blir det daglige oppdateringer og daglige nyhetsbrev de neste to ukene. Abonnenter på nyhetsbrevet som syns dette blir for mye, bes om å holde ut disse fjorten dagene. Det vil ikke bli normal prosedyre å sende nyhetsbrev hver dag framover. Men akkurat mens DRUPA pågår, syns vi det er riktig å øke trykket.

AGI Norge (det vil si undertegnede) resier til Düsseldorf neste torsdag og blir til søndag ettermiddag. Dermed får vi totalt sett dekket store deler av begivenheten.

For de som skal reise nedover og har noe de vil fortelle, er jeg tilgjengelig på telefon +47 90 88 25 18. Området er digert, og jeg har en plan for mine besøk, men jeg har lagt inn ledig tid. For deg som må bli hjemme; følg med på agi.no, så vet du mye om det som skjer! Siden jeg likevel skal ut med nyhetsbrev, legger jeg også ut interessante nyheter fra bransjen med det samme. Så har du noe, så send det til meg!

 

Lasse Andreassen

Redaktør

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1