Fokus på fleksibilitet hos Basysprint

Henriette Møller eier Printech sammen med Carsten Hansen

Basysprint har reist til Drupa med forbedringer til sitt UV CTP-system, VLF, som er oppdatert med forbedret hastighet, høyere oppløsning og økt fleksibilitet. Konkret støttes nå en hastighet på 150 plater per time, og en maks oppløsning på 2400 dpi/300 lpi. Økt fleksibilitet oppnås blant annet ved de mange forskjellige UV-følsomme platematerialene som nå kan brukes i maskinen, for eksempel tradisjonelle offsetplater, lakkplater og plater av magnesium og kopper. I følge Henriette Møller fra danske Printech, som forhandler Basysprint, gir dette en mange-i-en-løsning for bedrifter som ønsker å gi et bredere tilbud til kundene.

VLF kan kjøpes som manuell modul eller som konfigurasjon med en enkelt kassett eller med flere kassetter, og trykkeriet kan utvide systemet senere ved behov. Man kan dessuten skifte punch-system, så hvis det investeres i en ny trykkmaskin, er det ikke nødvendig å skifte ut CTP-anlegget.

Basysprint var med siden starten med UV-baserte CTP-systemer, som bare bruker en tredel av kjemien som må til med termisk teknologi. 56 plater er godkjent for VLF, og to nye leverandører venter på godkjenning. Dessuten er mange kinesiske leverandører interessert i å bli godkjent, men det europeiske markedet er stadig skeptisk overfor kinesisk kvalitet, ikke minst fordi hjelpen eller forsyningene kan være langt borte, så det krever etablering av et europeisk basert lager og lokal service først, sier Henriette Møller.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Går for gull i Kobbervikdalen

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

Med 11 medarbeidere kunne de fylt et fotballag. Akkurat det overlater de til Strømsgodset, der Skilt design foretrekker å delta i fotballklubbens eksklusive “Sølvklubben”. På skilt- og dekorsiden derimot, er det ingen overdrivelse å si at bedriften selv går for gull.

Publisert av: 

Eske i bølgepapp holder ferskvarer kjøleskapskalde

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressefoto

Mondi, en av Europas største produsenter av emballasje, er spesielt fokusert på bølgepapp. Selskapet lanserer en pappeske for e-handel, kalt BCoolBox, som er så tett og dermed isolerende at den kan holde temperaturen på innholdet i esken på rundt syv grader Celsius i opptil 24 timer.

Publisert av: