Fokus på fleksibilitet hos Basysprint

PUBLISERT: 8 mai 2012
OPPDATERT: 8 mai
Henriette Møller eier Printech sammen med Carsten Hansen

Basysprint har reist til Drupa med forbedringer til sitt UV CTP-system, VLF, som er oppdatert med forbedret hastighet, høyere oppløsning og økt fleksibilitet. Konkret støttes nå en hastighet på 150 plater per time, og en maks oppløsning på 2400 dpi/300 lpi. Økt fleksibilitet oppnås blant annet ved de mange forskjellige UV-følsomme platematerialene som nå kan brukes i maskinen, for eksempel tradisjonelle offsetplater, lakkplater og plater av magnesium og kopper. I følge Henriette Møller fra danske Printech, som forhandler Basysprint, gir dette en mange-i-en-løsning for bedrifter som ønsker å gi et bredere tilbud til kundene.

VLF kan kjøpes som manuell modul eller som konfigurasjon med en enkelt kassett eller med flere kassetter, og trykkeriet kan utvide systemet senere ved behov. Man kan dessuten skifte punch-system, så hvis det investeres i en ny trykkmaskin, er det ikke nødvendig å skifte ut CTP-anlegget.

Basysprint var med siden starten med UV-baserte CTP-systemer, som bare bruker en tredel av kjemien som må til med termisk teknologi. 56 plater er godkjent for VLF, og to nye leverandører venter på godkjenning. Dessuten er mange kinesiske leverandører interessert i å bli godkjent, men det europeiske markedet er stadig skeptisk overfor kinesisk kvalitet, ikke minst fordi hjelpen eller forsyningene kan være langt borte, så det krever etablering av et europeisk basert lager og lokal service først, sier Henriette Møller.

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676