Fokus på fleksibilitet hos Basysprint

Henriette Møller eier Printech sammen med Carsten Hansen

Basysprint har reist til Drupa med forbedringer til sitt UV CTP-system, VLF, som er oppdatert med forbedret hastighet, høyere oppløsning og økt fleksibilitet. Konkret støttes nå en hastighet på 150 plater per time, og en maks oppløsning på 2400 dpi/300 lpi. Økt fleksibilitet oppnås blant annet ved de mange forskjellige UV-følsomme platematerialene som nå kan brukes i maskinen, for eksempel tradisjonelle offsetplater, lakkplater og plater av magnesium og kopper. I følge Henriette Møller fra danske Printech, som forhandler Basysprint, gir dette en mange-i-en-løsning for bedrifter som ønsker å gi et bredere tilbud til kundene.

VLF kan kjøpes som manuell modul eller som konfigurasjon med en enkelt kassett eller med flere kassetter, og trykkeriet kan utvide systemet senere ved behov. Man kan dessuten skifte punch-system, så hvis det investeres i en ny trykkmaskin, er det ikke nødvendig å skifte ut CTP-anlegget.

Basysprint var med siden starten med UV-baserte CTP-systemer, som bare bruker en tredel av kjemien som må til med termisk teknologi. 56 plater er godkjent for VLF, og to nye leverandører venter på godkjenning. Dessuten er mange kinesiske leverandører interessert i å bli godkjent, men det europeiske markedet er stadig skeptisk overfor kinesisk kvalitet, ikke minst fordi hjelpen eller forsyningene kan være langt borte, så det krever etablering av et europeisk basert lager og lokal service først, sier Henriette Møller.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: