Fokus på fleksibilitet hos Basysprint

PUBLISERT: 8 mai 2012
OPPDATERT: 8 mai
Henriette Møller eier Printech sammen med Carsten Hansen

Basysprint har reist til Drupa med forbedringer til sitt UV CTP-system, VLF, som er oppdatert med forbedret hastighet, høyere oppløsning og økt fleksibilitet. Konkret støttes nå en hastighet på 150 plater per time, og en maks oppløsning på 2400 dpi/300 lpi. Økt fleksibilitet oppnås blant annet ved de mange forskjellige UV-følsomme platematerialene som nå kan brukes i maskinen, for eksempel tradisjonelle offsetplater, lakkplater og plater av magnesium og kopper. I følge Henriette Møller fra danske Printech, som forhandler Basysprint, gir dette en mange-i-en-løsning for bedrifter som ønsker å gi et bredere tilbud til kundene.

VLF kan kjøpes som manuell modul eller som konfigurasjon med en enkelt kassett eller med flere kassetter, og trykkeriet kan utvide systemet senere ved behov. Man kan dessuten skifte punch-system, så hvis det investeres i en ny trykkmaskin, er det ikke nødvendig å skifte ut CTP-anlegget.

Basysprint var med siden starten med UV-baserte CTP-systemer, som bare bruker en tredel av kjemien som må til med termisk teknologi. 56 plater er godkjent for VLF, og to nye leverandører venter på godkjenning. Dessuten er mange kinesiske leverandører interessert i å bli godkjent, men det europeiske markedet er stadig skeptisk overfor kinesisk kvalitet, ikke minst fordi hjelpen eller forsyningene kan være langt borte, så det krever etablering av et europeisk basert lager og lokal service først, sier Henriette Møller.

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo