Agi.no på plass på Drupa

Lange dager og såre føtter. Kun sjefsredaktør Peter Ollén var tilbake i Düsseldorf som AGIs representant da jeg ankom messen torsdag formiddag. Og han var opptatt med å intervjue folk, så for min del ble det å parkere bagasjen i presserommet og gyve løs på herlighetene.

Drupa er stort. Det er en komplett umulighet å rekke over området i løpet av en dag. Peter har vært her i over en uke, og uttrykker i dag at ”han börjar få et visst översikt”!

Selv skal jeg bruke to hele og to halve dager her, og vet egentlig ikke hva jeg skal rapportere om. De store nyhetene har vi allerede vært innom, men det fins mer. Mye mer. Jeg skal traske rundt og sende smått og stort av nyheter hjem og samle stoffideer til senere bruk. Det er mye folk og trangt om plassen, men likevel det 20 prosent færre deltakere sammenliknet med første uke på Drupa 2008. Greit for meg. Ellers er det en merkbar optimisme og framtidstro her. Alle sektorer av bransjen kan by på utvikling og nyvinninger som gir muligheter for nye satsingsområder – og ikke minst både rimeligere og mer miljøvennlige produksjonsprosesser.

I anledning Drupa har vi servert langt flere nyheter enn vi pleier. Her er de nyeste.

Lasse Andreassen

Redaktør

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: