Metsӓ Board øker kartongproduksjonen

PUBLISERT: 15 mai 2012
OPPDATERT: 21 mars

Med ombyggingen av Metsä Boards kartongmaskin i finske Äänekoski øker kapasiteten med 30.000 tonn til 240.000 tonn falsekartong per år.

Produksjonen av kvalitetene Carta Integra og Carta Solida, som brukes til høykvalitets emballasje og grafiske produksjoner, startet i begynnelsen av mai.

For å øke arkproduksjonen av falsekartong pågår ytterligere et prosjekt i Äänekoski, der nedleggingen av papirbruket gir muligheter for å produsere mer kartong. Prosjektet skal være ferdigstilt i høst.

Ombyggingen av Äänekoskis kartongmaskin er en del av Metsä Boards forretningsområde Paperboards investeringsprogram for 2011 – 2012, som har til formål å forbedre tilgjengelighet og service. Tidligere er kartongmaskinene i Simpele og Kyro blitt ombygget.  Bestrøkningen i linermaskinen i Kemi er også bygd om og forbedret. I programmet inngår også den pågående omstruktureringen av kraftvarmeverket i Kyro, som vil erstatte fossil naturgass med biobrensel i løpet av høsten 2012.

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag