Nye eiere i Tun Forlag

Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS kjøper Tun Forlag AS fra Tun Media AS.

– Tun Forlag har med sine lange tradisjoner et bredt utvalg solide bøker i god design og en tydelig profil for norske forhold, og dette er det en glede å få ta over, sier forlegger Arno Vigmostad i Forlagshuset Vigmostad & Bjørke.

Administrerende direktør i Tun Media AS, Mari Velsand, sier salget av forlagsvirksomheten er et ledd i en pågående restrukturering av selskapet.

– Tun Media har i dag virksomhet innenfor et bredt spekter, og vi kommer framover til å konsentrere vår virksomhet til færre områder.  Hos oss har forlagsvirksomheten vært liten og sårbar, og vi tror den får bedre kår i et større miljø, sier Velsand.

– Jeg er glad for at Tun Forlag blir drevet videre gjennom nye eiere. Etter min vurdering er dette en god løsning for alle parter, sier Mari Velsand.

Arno Vigmostad sier det vil være naturlig å samordne det meste av de allmenne utgivelsene på forlaget Vigmostad & Bjørke, som med disse utgivelsene vil få et bredere fundament.  Undervisningstitlene blir overført til Fagbokforlaget.

Tun Forlag AS hadde i 2011 en omsetning på cirka 18 MNOK og et resultat på – 4,5 millioner kroner. Det er fem ansatte i selskapet. Forlagshuset Vigmostad & Bjørke AS overtar Tun Forlag AS med virkning fra 1. mai 2012.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *