Roland DG kårer global vinner av Creative Awards

PUBLISERT: 24 mai 2012
OPPDATERT: 21 mars

Ansatte i Roland DG, samarbeidspartnere, sluttbrukere og venner fra hele verden var nylig samlet i selskapets hovedkvarter i japanske Hamamatsu for å feire tre årtiers innovasjon og kreativitet hos Roland DG.

Det ukelange arrangementet som markerte selskapets 30-årsjubileum, omfattet blant annet en dag i Roland DGs hovedkvarter etterfulgt av sightseeing i Kyoto og Tokyo. Det var spesielt fokus på 16 regionale vinnere av den verdensomfattende konkurransen Roland Creative Awards, og disse deltakernes innleverte løsninger ble fremhevet som de mest kreative og innovative av de 1193 innkomne løsningsforslagene. Brukere fra 120 land deltok.

Roland DGs President Masahiro Tomioka delte ut konkurransens hovedpremie til Lu Xun Academy of Fine Arts fra det nordlige Kina. Du Haibin og Jiao Hongwei mottok premien. De er begge professorer i industridesign ved universitetet, og valgte seg Roland DGs EGX-360 Gift Engraver som premie. Den ble tatt med tilbake til universitetet.

Løsningen var en skalert, utrolig detaljert modell av en tunnelgraver som er produsert på en Roland DG MDX-540 fresemaskin. Modellen var bygd opp av flere deler som var frest ut separat i en lang rekke materialer. På overflaten var det mange komplekse konturer, teksturer og detaljer som var skapt ved hjelp av Roland DGs teknologi Subtractive Rapid Prototyping (SRP).

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324