Skipnes Gruppen investerer tungt

PUBLISERT: 24 mai 2012
OPPDATERT: 21 mars
Adm. dir Geir Hagen

Skipnes Gruppen investerer i 2012 nærmere NOK 10 millioner i nytt produksjonsutstyr og nye løsninger for ordre og produksjonsflyt for sitt arktrykkeri, Skipnes Kommunikasjon AS.
I oktober installeres en Xerox iGen150 digital fargemaskin som ble presentert for første gang på Drupa 2012 i Düsseldorf, og Skipnes Kommunikasjon AS vil være blant de første i verden som får maskinen installert. Xerox iGen150 er en nyvinning når det gjelder hastighet, kvalitet og produktivitet. Den nye digitallinjen er 25 prosent raskere og har innebygd automatisk fargestyring som sikrer stabil høy kvalitet gjennom hele opplaget. iGen150 kan i tillegg trykke med mattoner og 6-sider A4 i oppslag.
– For våre kunder vil nyinvesteringen bety at forskjellen mellom offset og digitaltrykk blir redusert til et minimum, og at vi blir enda mer konkurransedyktig. iGen150 er en stor kvalitetsforbedring som løfter digitaltrykk inn i offsetverdenen når det gjelder trykkvalitet og middels opplag, sier adm. dir. Geir Hagen i Skipnes. Kombinasjonen 8-farger offset og produktive digitale trykklinjer i farge og sort/hvitt gir oss en unik posisjon som fleksibel og konkurransedyktig trykksakleverandør i det norske markedet, fortsetter Geir Hagen.
Skipnes Gruppen har også investert i en ny Polar skjærelinje med automatisk palleløfter, ristebord, skjæremaskin med avfallshåndtering og automatisk lasting på pall.
– Arbeid på skjærebordet er krevende og det er viktig med gode løsninger som reduserer belastningsskader og sykefravær til et minimum. I vårt arktrykkeri har vi etter nyinvesteringene ikke maskiner som er eldre enn 2007, noe som betyr at Skipnes har moderne og produktivt produksjonsutstyr, avslutter Geir Hagen.

Skipnes har siden årsskiftet jobbet med løsninger for arbeidsflyt internt og ny løsning for bestillinger og ordreflyt. Dette er gjennomført med programvare fra Agfa Apogee og Impleo. Senere vil Agfa Apogee integreres med Agfa Storefront ut mot kunde.
– Skipnes bygger nå opp en kundeplattform for bestillinger av statiske produkter, men også produkter hvor kunden kan designe online langt mer omfattende enn hva som har vært mulig før. Dette sammen med betalingsløsninger på nett og automatisk generering av ordrer og faktura vil åpne for helt nye markeder, avslutter Geir Hagen i Skipnes Gruppen.
Skipnes Gruppen består av driftsselskapene Skipnes Kommunikasjon AS, Skipnes Etikett AS, Skipnes Flexibles AB, og eiendomsselskapene Skipnes Holding AS og Skipnes Fastigheter AB. Gruppen omsatte i 2011 for ca. NOK 102 mill. med positive resultater og har ca. 50 ansatte. Hovedkontoret ligger i Trondheim.

Les videre

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag