Skipnes Gruppen investerer tungt

Adm. dir Geir Hagen

Skipnes Gruppen investerer i 2012 nærmere NOK 10 millioner i nytt produksjonsutstyr og nye løsninger for ordre og produksjonsflyt for sitt arktrykkeri, Skipnes Kommunikasjon AS.
I oktober installeres en Xerox iGen150 digital fargemaskin som ble presentert for første gang på Drupa 2012 i Düsseldorf, og Skipnes Kommunikasjon AS vil være blant de første i verden som får maskinen installert. Xerox iGen150 er en nyvinning når det gjelder hastighet, kvalitet og produktivitet. Den nye digitallinjen er 25 prosent raskere og har innebygd automatisk fargestyring som sikrer stabil høy kvalitet gjennom hele opplaget. iGen150 kan i tillegg trykke med mattoner og 6-sider A4 i oppslag.
– For våre kunder vil nyinvesteringen bety at forskjellen mellom offset og digitaltrykk blir redusert til et minimum, og at vi blir enda mer konkurransedyktig. iGen150 er en stor kvalitetsforbedring som løfter digitaltrykk inn i offsetverdenen når det gjelder trykkvalitet og middels opplag, sier adm. dir. Geir Hagen i Skipnes. Kombinasjonen 8-farger offset og produktive digitale trykklinjer i farge og sort/hvitt gir oss en unik posisjon som fleksibel og konkurransedyktig trykksakleverandør i det norske markedet, fortsetter Geir Hagen.
Skipnes Gruppen har også investert i en ny Polar skjærelinje med automatisk palleløfter, ristebord, skjæremaskin med avfallshåndtering og automatisk lasting på pall.
– Arbeid på skjærebordet er krevende og det er viktig med gode løsninger som reduserer belastningsskader og sykefravær til et minimum. I vårt arktrykkeri har vi etter nyinvesteringene ikke maskiner som er eldre enn 2007, noe som betyr at Skipnes har moderne og produktivt produksjonsutstyr, avslutter Geir Hagen.

Skipnes har siden årsskiftet jobbet med løsninger for arbeidsflyt internt og ny løsning for bestillinger og ordreflyt. Dette er gjennomført med programvare fra Agfa Apogee og Impleo. Senere vil Agfa Apogee integreres med Agfa Storefront ut mot kunde.
– Skipnes bygger nå opp en kundeplattform for bestillinger av statiske produkter, men også produkter hvor kunden kan designe online langt mer omfattende enn hva som har vært mulig før. Dette sammen med betalingsløsninger på nett og automatisk generering av ordrer og faktura vil åpne for helt nye markeder, avslutter Geir Hagen i Skipnes Gruppen.
Skipnes Gruppen består av driftsselskapene Skipnes Kommunikasjon AS, Skipnes Etikett AS, Skipnes Flexibles AB, og eiendomsselskapene Skipnes Holding AS og Skipnes Fastigheter AB. Gruppen omsatte i 2011 for ca. NOK 102 mill. med positive resultater og har ca. 50 ansatte. Hovedkontoret ligger i Trondheim.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Konica Minolta: Emballasjetrykk i korte serier

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Flaggskipet for arkmatet tonerproduksjon i store volumer og en kompakt inkjetprinter for printing på emballasje av bølgepapp «on demand» i korte serier. Begge disse vil bli demonstrert i Konica Minoltas utstilling på Sign & Print Scandinavia.

Publisert av: