SwissQPrint øker formatet

Flere leverandører har i det siste lansert nedskalerte versjoner av sine flatbedskrivere for å ha noe å tilby på inngangsnivå. Sveitsiske SwissQPrint går motsatt vei og skalerer opp. Nyheten på Drupa var bordet Nyala, som har samme skriveenhet som søstermodellene Impala og Oryx, men en økt makskapasitet på imponerende 200 meter per time. Bordet har rull-til-rull funksjonalitet i bredder opp til 320 centimeter. Arbeidsformatet er 320 x 400 centimeter for harde materialer.

– Vi selger skrivere og skjærebord til industrielle trykkerier, derfor har vi ikke behov for et bord i entry level kategorien, sier Lars Nikolajsen i Nize Equipment, som forhandler bordene i Skandinavia.

Han mener at det er vesentlig å besøke Drupa.

– Vi ser ting her på messen som gir en klar indikasjon på hvor vi er på vei som bransje, og hva vi kan vente oss på neste Drupa om fire år.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Heidelberg: Kjempesalg, prisstigninger og positive forventninger

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Heidelberg setter opp prisene moderat og forutser at neste regnskapsår vil komme ut med svarte tall i netto etter skatt, mye takket være et godt bokmarked i Europa. Samtidig stiger hollandske Wilco frem som stor Heidelberg-kunde, de har fornyet maskinparken med ikke mindre enn 11 nye Heidelberg-presser i løpet av ett år.

Publisert av: 

Dypdykk i digitaltrykt interiørdekor – muligheter og fremtid

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

Den klassiske trykksaken, personalisert eller produsert i små opplag, er ingen match for digitaltrykk. Og med de forskjellige trykkteknikkene er det mulig å printe på nesten alle tenkelige materialer, noe som gir trykkerier muligheten til å skape seg vekst i nye markeder. Et av disse fremtidens markeder er interiørdesign og utforming av fysiske miljøer. Sign & Print intervjuer interiør- og dekorekspert Rachel Nunziata om hva trykkerier bør tenke på når de går inn på dette markedet.

Publisert av: 

Canon skal levere print-tjenester til Statnett de neste 3 årene

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon

Statnett har inngått avtale med Canon om en tjenesteavtale «Print as a Service» (Print som en tjeneste). Avtalen inneholder drift av 230 multifunksjonsmaskiner med tilhørende sikker-print-løsning, i tillegg til bemanning fra Canon på større lokasjoner og landsdekkende service. Avtaleperioden er på 3 år og har en verdi på 15 millioner kroner.

Publisert av: