Trykker trommeskinn for Iron Maiden på HP Scitex!

PUBLISERT: 7 juni 2012
OPPDATERT: 21 mars
Iron Maidens trommis, Nicko McBrain, er stor fan av de nye trommeskinnene. Det er akkurat de samme Iron Maiden har benyttet på sine fire verdensturneer.

Trykkeriet Greenshires i engelske Leicester har gjennomført et oppdrag utenom det vanlige, og funnet en nisje som de færreste kommer borti. På oppdrag for heavy metal gruppa Iron Maiden og trommeprodusenten Premier har trykkeriet digitalprodusert rockeikonenes trommeskinn på sin HP Scitex FB7500 Industrial Press.

Premier og Iron Maiden ble så fornøyd med resultatet at Greenshires nå har produsert 500 sett  á 11 trommeskinn for salg på det åpne markedet. Produksjonen krevde ca 1000 kvadratmeter kunststoffmateriale og tok fem arbeidsdager.

– Vi ble meget imponert over den jevne, høye kvaliteten på de ferdige skinnene, sier markedsdirektør Colin Tennant i Premier. – Produksjonshastigheten er eksepsjonell, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Og det faktum at Premier nå kan bestille dekorerte trommeskinn basert på aktuelle ordre i stedet for å gjette behovet på forhånd, er i seg selv en kjempefordel.

Greenshires salgssjef, Marc Wolfe, sier at det var selskapets oppgradering av maskinen så den kunne ta i bruk HP FB225 Scitex blekk, som var avgjørende for suksessen.

– Når man trykker trommeskinn er utfordringen å få blekket til å feste til materialet uten at det sprekker under påkjenning. Med vår tidligere maskinkonfigurasjon fikk vi ikke blekket til å sitte, men med HP Scitex FB7500 og det nye blekket lyktes vi. For å unngå oppskraping og riper, fant vi ut at vi ville trykke motivet speilvendt på baksiden av det transparente materialet. Og det fungerer utmerket, sier Wolfe.

Les videre

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

Direct Color Systems viser LED-printere på Fespa

Direct Color Systems vil demonstrere sine LED-skrivere på Fespa. UV-44 DTS flatbed ble utgitt i fjor og er en allsidig mellomformatskriver.
directcolors_led_printere

Robotene kommer!

Ålgård Offset AS og Printagon Graphics AB fortsetter robotiseringen.
– Vi fortsetter robotiseringen både i Norge og i Sverige og har nå installert robot nr. 11 i rekken på få år, heter det i en pressemelding fra Ålgård Offset.
aalgard_roboter

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi