Trykker trommeskinn for Iron Maiden på HP Scitex!

Iron Maidens trommis, Nicko McBrain, er stor fan av de nye trommeskinnene. Det er akkurat de samme Iron Maiden har benyttet på sine fire verdensturneer.

Trykkeriet Greenshires i engelske Leicester har gjennomført et oppdrag utenom det vanlige, og funnet en nisje som de færreste kommer borti. På oppdrag for heavy metal gruppa Iron Maiden og trommeprodusenten Premier har trykkeriet digitalprodusert rockeikonenes trommeskinn på sin HP Scitex FB7500 Industrial Press.

Premier og Iron Maiden ble så fornøyd med resultatet at Greenshires nå har produsert 500 sett  á 11 trommeskinn for salg på det åpne markedet. Produksjonen krevde ca 1000 kvadratmeter kunststoffmateriale og tok fem arbeidsdager.

– Vi ble meget imponert over den jevne, høye kvaliteten på de ferdige skinnene, sier markedsdirektør Colin Tennant i Premier. – Produksjonshastigheten er eksepsjonell, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Og det faktum at Premier nå kan bestille dekorerte trommeskinn basert på aktuelle ordre i stedet for å gjette behovet på forhånd, er i seg selv en kjempefordel.

Greenshires salgssjef, Marc Wolfe, sier at det var selskapets oppgradering av maskinen så den kunne ta i bruk HP FB225 Scitex blekk, som var avgjørende for suksessen.

– Når man trykker trommeskinn er utfordringen å få blekket til å feste til materialet uten at det sprekker under påkjenning. Med vår tidligere maskinkonfigurasjon fikk vi ikke blekket til å sitte, men med HP Scitex FB7500 og det nye blekket lyktes vi. For å unngå oppskraping og riper, fant vi ut at vi ville trykke motivet speilvendt på baksiden av det transparente materialet. Og det fungerer utmerket, sier Wolfe.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: