Trykker trommeskinn for Iron Maiden på HP Scitex!

PUBLISERT: 7 juni 2012
OPPDATERT: 21 mars
Iron Maidens trommis, Nicko McBrain, er stor fan av de nye trommeskinnene. Det er akkurat de samme Iron Maiden har benyttet på sine fire verdensturneer.

Trykkeriet Greenshires i engelske Leicester har gjennomført et oppdrag utenom det vanlige, og funnet en nisje som de færreste kommer borti. På oppdrag for heavy metal gruppa Iron Maiden og trommeprodusenten Premier har trykkeriet digitalprodusert rockeikonenes trommeskinn på sin HP Scitex FB7500 Industrial Press.

Premier og Iron Maiden ble så fornøyd med resultatet at Greenshires nå har produsert 500 sett  á 11 trommeskinn for salg på det åpne markedet. Produksjonen krevde ca 1000 kvadratmeter kunststoffmateriale og tok fem arbeidsdager.

– Vi ble meget imponert over den jevne, høye kvaliteten på de ferdige skinnene, sier markedsdirektør Colin Tennant i Premier. – Produksjonshastigheten er eksepsjonell, uten at det går på bekostning av kvaliteten. Og det faktum at Premier nå kan bestille dekorerte trommeskinn basert på aktuelle ordre i stedet for å gjette behovet på forhånd, er i seg selv en kjempefordel.

Greenshires salgssjef, Marc Wolfe, sier at det var selskapets oppgradering av maskinen så den kunne ta i bruk HP FB225 Scitex blekk, som var avgjørende for suksessen.

– Når man trykker trommeskinn er utfordringen å få blekket til å feste til materialet uten at det sprekker under påkjenning. Med vår tidligere maskinkonfigurasjon fikk vi ikke blekket til å sitte, men med HP Scitex FB7500 og det nye blekket lyktes vi. For å unngå oppskraping og riper, fant vi ut at vi ville trykke motivet speilvendt på baksiden av det transparente materialet. Og det fungerer utmerket, sier Wolfe.

Les videre

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web

Direktørskifte og produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom til Sign&Print Scandinavia ikke bare med produktnyheter, men også med en ny administrerende direktør ved roret. Det som ikke var nytt var fokuset på etterbehandling og automatiseringsløsninger.
Horizon-4-1024x683

Skjæring med samarbeidende roboter

Automatisering med robotløsninger. Dette er fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
Zund-1-1024x683

Ny HP Latex-modell avduket på Sign&Print Scandinavia

HP Latex-familien har fått et nytt medlem, modellnavn 630 W. Maskinen hadde verdenspremiere hos ikke mindre enn tre utstillere under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex og Antalis.
hplatex2-1024x683

Siste nytt

Hotelloppdrag - en døråpner til et nytt marked

PS Press Reklame i Moss har vært aktiv i den grafiske bransjen i 30 år. For ti år siden snublet selskapet over storformattrenden, og nå begir de seg inn i nye uutforskede territorier med suksess: interiør.
PS-Trio-ver-2

"Unngå å bruke ordet bærekraftig i din markedsføring"

I Danmark advarer både Forbrukerombudet og Carsten Bøg, som er direktør for ESG og bærekraftig utvikling i bransjeorganisasjonen GRAKOM om å bruke ordet "bærekraftig".
BAEREKRAFTIG

Konica Minolta viste et effektivt trykkeri

Hvordan kan et trykkeri drives så effektivt som mulig? Konica Minolta ønsket å gi svaret på det spørsmålet til de besøkende på standen under Sign&Print Scandinavia, hvor de viste hvordan det kan gjøres rent praktisk.
Konica-4-1024x682

Veien fra familiebedrift til stort trykkerikonsern

En tydelig trend i den grafiske bransjen de siste årene har vært oppkjøp og konsolideringer. En bedrift som har gjort den reisen er Gunnarshaug Trykkeri i Stavanger, som i fjor ble en del av Aksell-gruppen. En endring som selskapets tidligere administrerende direktør ser på som både nødvendig og svært vellykket.
Morten G-web