Sluttstrek – og starten på noe nytt

PUBLISERT: 14 juni 2012
OPPDATERT: 14 juni

Jeg har akkurat avsluttet redaksjonen av AGIs Druparapport, som trykkes over helgen. Denne papirutgaven er nesten i sin helhet viet Drupa. Det kan jo virke overdrevet, men det hadde ikke vært vanskelig å fylle enda et nummer med stoff fra Düsseldorf.

Nå er det på tide å bruke det vi lærte på messen, være kreative og utnytte de nye mulighetene. De er der i hopetall. Jeg mener at ”nisje” og ”samarbeid” er gode stikkord. Vi har aldri kunnet trykke lønnsomt på en glassdør i ett eksemplar. Det er mulig nå.

I AGI jobber vi mye med messen Sign og print på Exporama i september. Det blir ikke akkurat Drupa, men det blir en møteplass som kan være like viktig for bransjen nasjonalt. Vi har igjen snakket med en utstiller, denne gangen Visutech, som blant annet leverer HP Indigo i Skandinavia.

– Vi kommer ikke til å vise maskiner i fysisk forstand, sier Jan Olof Jungersten fra Visutech. – Våre tungvektere veier fra 3 tonn og oppover, så det blir for krevende å transportere dem til Oslo for to dagers visning. Men vi vil likevel presentere mye av det vi viste på Drupa, der vi disponerte 5000 kvadratmeter. Nå gjør vi det audiovisuelt. Det meste vi gjør, vil være basert på HP Indigo-teknologien. Vi vil presentere HP 5600, HP 7600 og den nye HP 10000. Mange av disse maskinene er allerede bestilt eller på plass i norske virksomheter. Vi vil ikke fokusere noe særlig på emballasje og etiketter, men mer på digitale produksjonsmaskiner, samt på SmartPlanner, som er et verktøy for økonomisk sammenlikning av digital offset og konvensjonell offset. Og så er vi blitt distributør for POLAR-Mohr, som lager noen av verdens beste skjæremaskiner. Det må vi nok få fram, sier Jungersten.

Med ønske om god lesning og en god helg,

Lasse Andreassen

Redaktør

PS! Jeg skal spille golf med min barndomsvenn, som er typograf. Det blir nok litt bransjeprat.

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1