Sluttstrek – og starten på noe nytt

PUBLISERT: 14 juni 2012
OPPDATERT: 14 juni

Jeg har akkurat avsluttet redaksjonen av AGIs Druparapport, som trykkes over helgen. Denne papirutgaven er nesten i sin helhet viet Drupa. Det kan jo virke overdrevet, men det hadde ikke vært vanskelig å fylle enda et nummer med stoff fra Düsseldorf.

Nå er det på tide å bruke det vi lærte på messen, være kreative og utnytte de nye mulighetene. De er der i hopetall. Jeg mener at ”nisje” og ”samarbeid” er gode stikkord. Vi har aldri kunnet trykke lønnsomt på en glassdør i ett eksemplar. Det er mulig nå.

I AGI jobber vi mye med messen Sign og print på Exporama i september. Det blir ikke akkurat Drupa, men det blir en møteplass som kan være like viktig for bransjen nasjonalt. Vi har igjen snakket med en utstiller, denne gangen Visutech, som blant annet leverer HP Indigo i Skandinavia.

– Vi kommer ikke til å vise maskiner i fysisk forstand, sier Jan Olof Jungersten fra Visutech. – Våre tungvektere veier fra 3 tonn og oppover, så det blir for krevende å transportere dem til Oslo for to dagers visning. Men vi vil likevel presentere mye av det vi viste på Drupa, der vi disponerte 5000 kvadratmeter. Nå gjør vi det audiovisuelt. Det meste vi gjør, vil være basert på HP Indigo-teknologien. Vi vil presentere HP 5600, HP 7600 og den nye HP 10000. Mange av disse maskinene er allerede bestilt eller på plass i norske virksomheter. Vi vil ikke fokusere noe særlig på emballasje og etiketter, men mer på digitale produksjonsmaskiner, samt på SmartPlanner, som er et verktøy for økonomisk sammenlikning av digital offset og konvensjonell offset. Og så er vi blitt distributør for POLAR-Mohr, som lager noen av verdens beste skjæremaskiner. Det må vi nok få fram, sier Jungersten.

Med ønske om god lesning og en god helg,

Lasse Andreassen

Redaktør

PS! Jeg skal spille golf med min barndomsvenn, som er typograf. Det blir nok litt bransjeprat.

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682