Sluttstrek – og starten på noe nytt

Jeg har akkurat avsluttet redaksjonen av AGIs Druparapport, som trykkes over helgen. Denne papirutgaven er nesten i sin helhet viet Drupa. Det kan jo virke overdrevet, men det hadde ikke vært vanskelig å fylle enda et nummer med stoff fra Düsseldorf.

Nå er det på tide å bruke det vi lærte på messen, være kreative og utnytte de nye mulighetene. De er der i hopetall. Jeg mener at ”nisje” og ”samarbeid” er gode stikkord. Vi har aldri kunnet trykke lønnsomt på en glassdør i ett eksemplar. Det er mulig nå.

I AGI jobber vi mye med messen Sign og print på Exporama i september. Det blir ikke akkurat Drupa, men det blir en møteplass som kan være like viktig for bransjen nasjonalt. Vi har igjen snakket med en utstiller, denne gangen Visutech, som blant annet leverer HP Indigo i Skandinavia.

– Vi kommer ikke til å vise maskiner i fysisk forstand, sier Jan Olof Jungersten fra Visutech. – Våre tungvektere veier fra 3 tonn og oppover, så det blir for krevende å transportere dem til Oslo for to dagers visning. Men vi vil likevel presentere mye av det vi viste på Drupa, der vi disponerte 5000 kvadratmeter. Nå gjør vi det audiovisuelt. Det meste vi gjør, vil være basert på HP Indigo-teknologien. Vi vil presentere HP 5600, HP 7600 og den nye HP 10000. Mange av disse maskinene er allerede bestilt eller på plass i norske virksomheter. Vi vil ikke fokusere noe særlig på emballasje og etiketter, men mer på digitale produksjonsmaskiner, samt på SmartPlanner, som er et verktøy for økonomisk sammenlikning av digital offset og konvensjonell offset. Og så er vi blitt distributør for POLAR-Mohr, som lager noen av verdens beste skjæremaskiner. Det må vi nok få fram, sier Jungersten.

Med ønske om god lesning og en god helg,

Lasse Andreassen

Redaktør

PS! Jeg skal spille golf med min barndomsvenn, som er typograf. Det blir nok litt bransjeprat.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Canon har fokus på Colorado med UVgel på Sign, Print & Promotion

Tekst: Roger Stormo | Foto: Canon Marked

På årets Sign, Print & Promotion-messe på X Meeting Point, Hellerudsletta 20-21. oktober har Canon på sin stand valgt å vise frem storformatprinteren Colorado, som med sin unike UVgel-teknologi åpner for mer enn 30 nye markedsområder, ifølge produsenten.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: