Microsoft utfordrer iPad

Microsoft Surface er et nyutviklet nettbrett i bredbildeformatet 16:9. Brettet har en skjerm på 10,6 tommer, noe som er litt større enn Apples iPad. Surface vil bli lansert i to versjoner, en med ARM-prosessor som bruker operativsystemet Microsoft RT, og en med tredje generasjons Intel Core-prosessor med Windows 8 Pro.

Windows RT kan fås med 32 eller 64 GB og Windows 8 Pro med 64 eller 128 GB. Windows RT har HD-skjerm, mens Windows 8 Pro-modellen har Full-HD-skjerm.

Selve chassiet er et resultat av en prosess som Microsoft kaller VaporMg, en kombinasjon av aluminiumlegering, kjemisk prosess og formstøping. I chassiet har de integrert en fot til burk når man vil bruke kameraet eller se film. Foten kan skyves inn i chassiet når den ikke er i bruk.

En smart funksjon er Touch Cover, en tre millimeter tykk skjermbeskytter som er trykkfølsom. Dermed kan den brukes som tastatur. Touch Cover tilkoples magnetisk med Surface. Det fins også en beskyttelsesvariant som heter Type Cover, med et mer tradisjonelt tastatur.

Nettbrettkrigent går trolig inn i en ny fase når Microsoft snart slipper sin utfordrer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: