Microsoft utfordrer iPad

Microsoft Surface er et nyutviklet nettbrett i bredbildeformatet 16:9. Brettet har en skjerm på 10,6 tommer, noe som er litt større enn Apples iPad. Surface vil bli lansert i to versjoner, en med ARM-prosessor som bruker operativsystemet Microsoft RT, og en med tredje generasjons Intel Core-prosessor med Windows 8 Pro.

Windows RT kan fås med 32 eller 64 GB og Windows 8 Pro med 64 eller 128 GB. Windows RT har HD-skjerm, mens Windows 8 Pro-modellen har Full-HD-skjerm.

Selve chassiet er et resultat av en prosess som Microsoft kaller VaporMg, en kombinasjon av aluminiumlegering, kjemisk prosess og formstøping. I chassiet har de integrert en fot til burk når man vil bruke kameraet eller se film. Foten kan skyves inn i chassiet når den ikke er i bruk.

En smart funksjon er Touch Cover, en tre millimeter tykk skjermbeskytter som er trykkfølsom. Dermed kan den brukes som tastatur. Touch Cover tilkoples magnetisk med Surface. Det fins også en beskyttelsesvariant som heter Type Cover, med et mer tradisjonelt tastatur.

Nettbrettkrigent går trolig inn i en ny fase når Microsoft snart slipper sin utfordrer.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: