Fargeutskrifter overgår prognosene

PUBLISERT: 28 juni 2012
OPPDATERT: 21 mars

Bruken av fargeutskrifter følger ikke prognosene. Det konstaterer Infotrends, som innrømmer å ha feilberegnet kraften i de forandringer som nå pågår.

– Vi tror nå at antallet trykte fargesider vil øke med 18,5 prosent årlig, ikke 15 prosent som vi har sagt til nå, sier Ralf Schlozer i analyseselskapet Infotrends. – Det er styrken i overgangen til rullbaserte inkjetpresser og til en viss grad innen B2 inkjet, vi har undervurdert til nå. Den tidligere prognosen tilsa 15 prosent årlig økning. Vi kan nå også si at vi beregner at høyhastighets rullbaserte inkjetmaskiner vil stå for halve volumet av trykte sider fremover. Resten vil bli produsert med toner.

Mengden av svart/hvitt-utskrifter fortsetter å gå ned med omtrent 4,7 prosent i året. Det totale volumet – altså svart/hvitt og farger tilsammen – øker årlig med 2,8 prosent. I 2011 sto svart/hvitt-utskriftene for 75 prosent av det totale sidetallet. Fem år senere, i 2016, vil markedet i følge Infotrends prognoser ha endret seg, slik at svart/hvitt bare vil stå for halvparten av utskriftene. Se grafen nederst.

Tallene er hentet fra de helt nye rapportene

U.S. Production Printing & Copying Market Forecast: 2011-2016 og

Western Europe Production Printing & Copying Forecast: 2011-2016

Les videre

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

WERA starter det nye året med ny ledelse

Reklame, trykkeri- og kommunikasjonshuset WERA i Telemark rokerer i ledelsen og tar sats inn i 2024. Det betyr at tidligere daglig leder Kjersti Hole Haatveit overrekker stafettpinnen til Dag Brekke-Rasmussen.
Wera bild

Siste nytt

Kreativ fresing og skjæring i fokus

Kongsberg PCS och MultiCam kjører en favoritt i reprise fra fjorårets Fespa og viser hver sin flaggskipsmodell: skjærebordet C24 og CNC-fresen Apex3R.
Kongsberg 2 w

Ellco Etikett først med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Etikettprodusenten Ellco Etikett har installert en Mark Andy Digital Series HD-presse i sitt anlegg på Gjelleråsen i Nittedal, rett utenfor Oslo.
Ellco-1588

"Om et år snakker vi ikke mer om KI, vi bare bruker det"

På vårseminaret til Grafisk bransjeforening Øst i Horten skal de blant annet snakke om KI - kunstig intelligens, og hva det betyr for grafisk bransje og andre industriområder. Men om et år eller to vil vi ikke lenger ha foredrag og kurs i KI - det vil være integrert i eksisterende programvare og vi kommer bare til å bruke det uten å tenke så nøye over teknologien bak. Det mener i hvert fall Kåre Bjørn Jensen fra Intellia Consulting.
Kare_01

Landets kanskje viktigste trykkeri er modernisert

Universitet i Oslo (UiO), med over 27 000 studenter og 6 600 ansatte, rommer ikke bare en institusjon for læring – men også et avgjørende trykkeri. Det lille, men betydningsfulle, og svært effektive Grafisk senter har i samarbeid med Canon gjennomført en omfattende moderniseringsprosess med fokus på kvalitet, bærekraft og effektivitet.
Trykkeriet UiO-kopi