Fargeutskrifter overgår prognosene

Bruken av fargeutskrifter følger ikke prognosene. Det konstaterer Infotrends, som innrømmer å ha feilberegnet kraften i de forandringer som nå pågår.

– Vi tror nå at antallet trykte fargesider vil øke med 18,5 prosent årlig, ikke 15 prosent som vi har sagt til nå, sier Ralf Schlozer i analyseselskapet Infotrends. – Det er styrken i overgangen til rullbaserte inkjetpresser og til en viss grad innen B2 inkjet, vi har undervurdert til nå. Den tidligere prognosen tilsa 15 prosent årlig økning. Vi kan nå også si at vi beregner at høyhastighets rullbaserte inkjetmaskiner vil stå for halve volumet av trykte sider fremover. Resten vil bli produsert med toner.

Mengden av svart/hvitt-utskrifter fortsetter å gå ned med omtrent 4,7 prosent i året. Det totale volumet – altså svart/hvitt og farger tilsammen – øker årlig med 2,8 prosent. I 2011 sto svart/hvitt-utskriftene for 75 prosent av det totale sidetallet. Fem år senere, i 2016, vil markedet i følge Infotrends prognoser ha endret seg, slik at svart/hvitt bare vil stå for halvparten av utskriftene. Se grafen nederst.

Tallene er hentet fra de helt nye rapportene

U.S. Production Printing & Copying Market Forecast: 2011-2016 og

Western Europe Production Printing & Copying Forecast: 2011-2016

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: