Det går opp og ned

AGIs siste meldinger forrige uke, var at danske Color Print styres mot konkurs for å få til et hardt tiltrengt salg, og at det svenske storforlaget ScandBook inntil videre avvikler en av sine produksjonsavdelinger grunnet manglende omsetning i det skandinaviske bokmarkedet.

Så var det gladmeldingenes tur. Megaprint investerer kraftig, BK Grafisk overtar nybygg til 40 millioner og Grafisk System A.S overtar agenturet på flere Memjetprodukter i Norge. I dag kom også meldingen om at STIBO kjøper ColorPrint, noe som etter alt å dømme vil redde arbeidsplasser i ColorPrint.

Sannelig går det opp og ned, og det er ikke alltid lett å holde følge. For min egen del blir det heller ikke fullt så nødvendig, for snart er Marit Gullien tilbake for fullt i redaktørstolen hun har hatt permisjon fra.

Jeg takker bransjen for et meget spennende år, og kan ikke garantere at jeg holde meg helt unna i framtida heller. Marit ønskes lykke til i sin jobb!

 

Med vennlig hilsen

Lasse Andreassen

Ex-Redaktør

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Print Against War: Gir støtte til Ukraina

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Initiativet «Print Against War» oppfordrer trykkerier og formidlere, utgivere, influensere og leverandører til trykkeri- og emballasjeindustrien om å gå sammen for å støtte sine kolleger i Ukraina i denne utrolig vanskelige tiden. Du kan f.eks. legge inn muligheten til frivillige donasjoner i nettbutikken din.

Publisert av: 

EFI lanserer fem nye digitale front-ends til Konica Minoltas maskiner

Tekst: Søren Winsløw | Foto: Pressefoto

Electronics For Imaging (EFI) lanserer fem nye EFI Fiery digitale grensesnitt (DFE) basert på den nyeste Fiery-plattformen, Fiery FS500 Pro. Konica Minolta vil være den første til å integrere dem med sine produksjonsmaskiner på grunn av deres mangeårige samarbeid med EFI.

Publisert av: