Det går opp og ned

AGIs siste meldinger forrige uke, var at danske Color Print styres mot konkurs for å få til et hardt tiltrengt salg, og at det svenske storforlaget ScandBook inntil videre avvikler en av sine produksjonsavdelinger grunnet manglende omsetning i det skandinaviske bokmarkedet.

Så var det gladmeldingenes tur. Megaprint investerer kraftig, BK Grafisk overtar nybygg til 40 millioner og Grafisk System A.S overtar agenturet på flere Memjetprodukter i Norge. I dag kom også meldingen om at STIBO kjøper ColorPrint, noe som etter alt å dømme vil redde arbeidsplasser i ColorPrint.

Sannelig går det opp og ned, og det er ikke alltid lett å holde følge. For min egen del blir det heller ikke fullt så nødvendig, for snart er Marit Gullien tilbake for fullt i redaktørstolen hun har hatt permisjon fra.

Jeg takker bransjen for et meget spennende år, og kan ikke garantere at jeg holde meg helt unna i framtida heller. Marit ønskes lykke til i sin jobb!

 

Med vennlig hilsen

Lasse Andreassen

Ex-Redaktør

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: