På plass igjen

PUBLISERT: 23 august 2012
OPPDATERT: 23 august

Fint å være tilbake i denne spennende, høyst dynamiske bransjen! I dag har jeg igjen gleden av å få sende ukens nyhetsbrev. Takk til vikar Lasse Andreassen for at han ivaretatt både blad og nett i mitt fravær.

Denne uken bringer vi nyheten om at DMT Kommuniksjon i Brumunddal har overtatt Elverum Trykk og flytter produksjonen til Brumunddal. Med på flyttelasset følger et par betydelige investeringer. – Vi gjør dette fordi vi har tro på en fremtid i grafisk, kommenterer daglig leder Geir Karlsen.

CopyCat har gått helt inn på kundens enemerker og utviklet en egen markedsportal. Portalen gjør trykksaksbestillingen både smidig og enkel for Assurandør.no, som er en landsdekkende kjede tilknyttet forsikringskonsernet If. Selskapets 30 kontorer bruker både trykksaker og profilartikler, og den portalløsningen CopyCat har utviklet ivaretar alle produktene og sikrer lik kvalitet på produkter og trykksaker, uansett fra hvor de bestilles. Løsningen driftes av CopyCat, men er tilpasset Ifs designprofil. – Tidligere kunne vi oppleve at visittkort fra ulike If-medarbeidere hadde ulik papirkvalitet, ulikt format og ulik fargenyanse. Slik er det ikke lenger, og det er en viktig faktor for å styrke identiteten og fremstå profesjonelt overfor kundene våre, fastslår prosjektleder Lars-Erik Ovesen fra Assurandør.no.

Les mer nedenfor, og ha en fortreffelig helg!

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo