På plass igjen

PUBLISERT: 23 august 2012
OPPDATERT: 23 august

Fint å være tilbake i denne spennende, høyst dynamiske bransjen! I dag har jeg igjen gleden av å få sende ukens nyhetsbrev. Takk til vikar Lasse Andreassen for at han ivaretatt både blad og nett i mitt fravær.

Denne uken bringer vi nyheten om at DMT Kommuniksjon i Brumunddal har overtatt Elverum Trykk og flytter produksjonen til Brumunddal. Med på flyttelasset følger et par betydelige investeringer. – Vi gjør dette fordi vi har tro på en fremtid i grafisk, kommenterer daglig leder Geir Karlsen.

CopyCat har gått helt inn på kundens enemerker og utviklet en egen markedsportal. Portalen gjør trykksaksbestillingen både smidig og enkel for Assurandør.no, som er en landsdekkende kjede tilknyttet forsikringskonsernet If. Selskapets 30 kontorer bruker både trykksaker og profilartikler, og den portalløsningen CopyCat har utviklet ivaretar alle produktene og sikrer lik kvalitet på produkter og trykksaker, uansett fra hvor de bestilles. Løsningen driftes av CopyCat, men er tilpasset Ifs designprofil. – Tidligere kunne vi oppleve at visittkort fra ulike If-medarbeidere hadde ulik papirkvalitet, ulikt format og ulik fargenyanse. Slik er det ikke lenger, og det er en viktig faktor for å styrke identiteten og fremstå profesjonelt overfor kundene våre, fastslår prosjektleder Lars-Erik Ovesen fra Assurandør.no.

Les mer nedenfor, og ha en fortreffelig helg!

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676