Metsä Board med større arkkapasitet

PUBLISERT: 6 september 2012
OPPDATERT: 6 september

Metsä Board kan nå levere mer falsekartong i ark til kundene. Med to arklinjer på bruket i Äänekoski øker arkingskapasiteten med 70 000 tonn, og kan økes ytterligere. Snart åpner dessuten et nytt Express Board servicecenter i Tyskland.

Arkingsanlegget i Äänekoski vil arke en del av den utbygde produksjonskapasiteten av falsekartong som ble klar tidligere i år, men den vil også erstatte en del av den arkingen som hittil er blitt gjort eksternt. Produktene Carta Integra og Carta Solida, som begge produseres i Äänekoski, er beregnet på høykvalitets emballasje og trykksaker.

– Vi opplever økt etterspørsel etter falsekartong i ark og har følgelig valgt å øke kapasiteten, sier Markku Romano, ansvarlig salg av kartong i Europa, Mellan Östern och Afrika.

I september åpner også Metsä Board et nytt Express Board servicecenter for alle sine falsekartongprodukter ved det tyske bruket Gohrsmühle. Ark-kapasiteten vil ligge på rundt 60 000 ton per år, skriver  Metsä Board i en pressemelding.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1