Tynnere og lettere med større skjerm

Sju prosent større skjerm, knapt åtte millimeter tykk og 20 prosent lettere. Dette er de ytre kjennetegnene på iPhone 5, som kommer salg i neste uke (i USA og England). Nå er man også i gang med å selge restlageret av iPhone 4 for halv pris.
For grafisk produksjon har brukerne glede av større skjerm, men også av at oppløsningen nå er på 1136 x 640 piksler, det vil si på linje med en datamaskin. Dessuten er datachipen A6 dobbelt så rask som A4,  som sitter i 4S-modellen. Batteriet er også kraftigere. 225 timer standby eller åtte timer med snakk eller surfing, hevder Apple.

Et tips til deg som vil forlenge batteritiden på en eksisterende iPhone er å dobbeltklikke på den runde knappen når du står i meny-posisjon. Da kommer alle programmene frem i underkant. Hold til de vibrerer, og lukk deretter en etter en. Det dumme med iPhone er nemlig at den aldri lukker et program selv, og dette står dermed og drar batterikapasitet. Ikke vær redd, programmene forsvinner ikke, de bare lukkes.

For den som har prøvd å redde bilder tatt med en iPhone er de gode nyhetene at det er mindre støy i bildene og kameraet er blitt enda bedre (selv om det ble forbedret allerede i 4S). Det har fortsatt 8 megapiksler, men er nå utstyrt med objektivbekyttelse i safirglass. Panoramafunksjon (som hittil har ligget i bestemte app-er) blir nå standard. Det betyr at fotografen kan holder knappen inntrykt og bevege kameraet for å skape et lengre bilde. I prinsipp kan du snurre rundt og få et bilde som dekker 360 grader, bilder som kan bli på opp til 28 megapiksler.
Hvis du ikke kan kjøpe deg en iPhone 5, kan du uansett glede deg til det nye operativsystemet iOS6, som kan kjøres både på 3GS, 4 og 4S, og som er tilgjengelig for nedlasting fra 19 september.
Vi vet ennå ikke når iPhone 5 blir tilgjengelig i Norge.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *