Tynnere og lettere med større skjerm

PUBLISERT: 14 september 2012
OPPDATERT: 14 september

Sju prosent større skjerm, knapt åtte millimeter tykk og 20 prosent lettere. Dette er de ytre kjennetegnene på iPhone 5, som kommer salg i neste uke (i USA og England). Nå er man også i gang med å selge restlageret av iPhone 4 for halv pris.
For grafisk produksjon har brukerne glede av større skjerm, men også av at oppløsningen nå er på 1136 x 640 piksler, det vil si på linje med en datamaskin. Dessuten er datachipen A6 dobbelt så rask som A4,  som sitter i 4S-modellen. Batteriet er også kraftigere. 225 timer standby eller åtte timer med snakk eller surfing, hevder Apple.

Et tips til deg som vil forlenge batteritiden på en eksisterende iPhone er å dobbeltklikke på den runde knappen når du står i meny-posisjon. Da kommer alle programmene frem i underkant. Hold til de vibrerer, og lukk deretter en etter en. Det dumme med iPhone er nemlig at den aldri lukker et program selv, og dette står dermed og drar batterikapasitet. Ikke vær redd, programmene forsvinner ikke, de bare lukkes.

For den som har prøvd å redde bilder tatt med en iPhone er de gode nyhetene at det er mindre støy i bildene og kameraet er blitt enda bedre (selv om det ble forbedret allerede i 4S). Det har fortsatt 8 megapiksler, men er nå utstyrt med objektivbekyttelse i safirglass. Panoramafunksjon (som hittil har ligget i bestemte app-er) blir nå standard. Det betyr at fotografen kan holder knappen inntrykt og bevege kameraet for å skape et lengre bilde. I prinsipp kan du snurre rundt og få et bilde som dekker 360 grader, bilder som kan bli på opp til 28 megapiksler.
Hvis du ikke kan kjøpe deg en iPhone 5, kan du uansett glede deg til det nye operativsystemet iOS6, som kan kjøres både på 3GS, 4 og 4S, og som er tilgjengelig for nedlasting fra 19 september.
Vi vet ennå ikke når iPhone 5 blir tilgjengelig i Norge.

Les videre

Cloudlab vil hjelpe trykkeriene med netthandel

Tyske Cloudlab Solutions er en etablert leverandør av web-to-print løsninger innen både trykk og emballasje. Med den nye versjonen X3 tar selskapet i bruk KI når det gjelder blant annet design og prissetting.
Cloudlab-1024x683

Programvaresamarbeid for bedre flyt

ECO3 og eProductivity Software (ePS) har inngått et strategisk partnerskap med mål om å ta automatiseringen hos trykkeriene til neste nivå.
ECO3-ePS-1024x684

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1