Usynlige QR-koder

Amerikanske forskere har utviklet en metode som kan brukes til å skape usynlige QR koder, som kan være til god hjelp innenfor kopisikring. Kodene er laget med nanopartikler av blå og grønt fluorescerende  blekk, som er usynlig for det blotte øye, men kan ses med infrarødt lys. En smartphone vil kunne ta et bilde av koden og lese den som før.

Jeevan Meruga og hans team på South Dakota School of Mines and Technology i Rapid City, South Dakota, har benyttet en online QR-generator til å skape en vanlig kode, men så har de konvertert den til et format som kan printes med en aerosol-jet-printer. Konverteringen tarto en halv time i laboratoriet, men forskerne mener denne tiden kan reduseres til 15 minutter, hvis metoden kommersialiseres. De usynlige kodene vil gjøre det umulig å kopiere dem, og de kan antakelig brukes til kopisikring, hvis man benytter en spesiell konsentrasjon av nanopartikler.

Kilde: New Scientist

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: