Norskprodusert lamineringsbord

PUBLISERT: 5 oktober 2012
OPPDATERT: 5 oktober

Ergonomi er viktig for den som arbeider mye med laminering, foliering og tilsvarende av store formater. Det norske selskapet Brødrene Hansen AS i Mysen mente de hadde bedre svar på de ergonomiske utfordringene enn eksisterende løsninger, og startet like godt produksjon av sitt eget bord Rollover.

Jarle Hansen har konstruert bordet, han mener det gir en rekke fordeler. – Et viktig poeng er at vårt bord ikke har en bro over valsen, slik at denne blir lettere å manøvrere, uten at dette går ut over stabiliteten. Samtidig er håndtakene til valsen konstruert slik at man får en god arbeidsstilling og maksimal kraft ut av operatørens bevegelser. Vi har også lagt vekt på at man ikke skal kunne komme borti brytere ved en feiltagelse når man bøyer seg inn over bordet, forteller Jarle Hansen. Han forteller at det er søkt patent for flere av løsningene, og at bordet kan leveres i ulike størrelser tilpasset kunden. Rollover-bordet som ble vist på NG Digitals stand under Sign og Print, ble solgt til Norstamp under messen.
Tekst og foto: Egil Smalberget


Les videre

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri