Rått spennende i tre dimensjoner!

PUBLISERT: 18 oktober 2012
OPPDATERT: 18 oktober

I dag vil jeg lose deg over grensen, til våre svenske kolleger som utgjør AGIs lokomotiv i arbeidet for økt kompetanse på området 3D-print.
AGI har nemlig åpnet en helt spesiell webportal for 3D-print, der målet er å spre kunnskap om denne fascinerende printmetoden, som i sin mest avanserte form skal levere høyteknologiske løsninger for helt nye markeder, og i den andre enden være tilgjengelig i de tusen hjem, for enklere produkter.

www.3dp.se har ambisjoner om å være brobyggeren mellom disse ytterpunktene, og å gjøre teknologien mer håndgripelig for bransjen – ikke minst hjelpe den med å se mulighetene.
Det er allerede mye å fortelle: Popularisering av CAD-verktøy, utfordringer på områdene miljø og sikkerhet, materialutvikling, printerfunksjonalitet, prising, jus, patenter og piratvirksomhet.
Redaksjonen på 3dp.se vil følge både teknologien og de kommersielle mulighetene tett – men webportalen lover også å holde av plass til de villeste visjonene.
Unn deg en vill tanke – i tre dimensjoner, og ha en fortreffelig helg!

Les videre

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Antalis feiret Coala på FESPA

Antalis eget merke med interiørfolier, Coala, har fylt ti år. Det ble feiret sammen med messebesøkende på Fespa som ble påspandert øl og så lysene på den symbolske bursdagskaken bli blåst ut.
antalis_1886-scaled

Siste nytt

"Liker ikke tanken på å avvikle"

Per Rune Guldbrandsen har drevet Kopi Partner i Sandefjord i 25 år. På grunn av alder og ønske om latere dager har han forsøkt å selge sin virksomhet uten hell – til tross for stabile omsetningstall.
Kopipartner

Brand Factory Printhouse begjærer seg konkurs

Brand Factory har hatt store økonomiske problemer de siste årene og har vært gjennom en rekonstruksjon. Nå melder selskapet at det begjærer seg konkurs for forretningsområdet Printhouse. De lønnsomme forretningsområdene Signs & Graphics Sverige og Norge samt Logistikk vil fortsatt drives.
Jakob-1_1600-1024x680

De legger listen for automatisert avisproduksjon

ECO3 ønsker å ta automatiseringen av avisproduksjonen til neste nivå med den nye versjonen av arbeidsflytløsningen Arkitex. Nye funksjoner gjør at tredjepartssystemer kan integreres bedre i programmet.
Arkitex-1024x683

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri