Rått spennende i tre dimensjoner!

I dag vil jeg lose deg over grensen, til våre svenske kolleger som utgjør AGIs lokomotiv i arbeidet for økt kompetanse på området 3D-print.
AGI har nemlig åpnet en helt spesiell webportal for 3D-print, der målet er å spre kunnskap om denne fascinerende printmetoden, som i sin mest avanserte form skal levere høyteknologiske løsninger for helt nye markeder, og i den andre enden være tilgjengelig i de tusen hjem, for enklere produkter.

www.3dp.se har ambisjoner om å være brobyggeren mellom disse ytterpunktene, og å gjøre teknologien mer håndgripelig for bransjen – ikke minst hjelpe den med å se mulighetene.
Det er allerede mye å fortelle: Popularisering av CAD-verktøy, utfordringer på områdene miljø og sikkerhet, materialutvikling, printerfunksjonalitet, prising, jus, patenter og piratvirksomhet.
Redaksjonen på 3dp.se vil følge både teknologien og de kommersielle mulighetene tett – men webportalen lover også å holde av plass til de villeste visjonene.
Unn deg en vill tanke – i tre dimensjoner, og ha en fortreffelig helg!

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: