Rått spennende i tre dimensjoner!

PUBLISERT: 18 oktober 2012
OPPDATERT: 18 oktober

I dag vil jeg lose deg over grensen, til våre svenske kolleger som utgjør AGIs lokomotiv i arbeidet for økt kompetanse på området 3D-print.
AGI har nemlig åpnet en helt spesiell webportal for 3D-print, der målet er å spre kunnskap om denne fascinerende printmetoden, som i sin mest avanserte form skal levere høyteknologiske løsninger for helt nye markeder, og i den andre enden være tilgjengelig i de tusen hjem, for enklere produkter.

www.3dp.se har ambisjoner om å være brobyggeren mellom disse ytterpunktene, og å gjøre teknologien mer håndgripelig for bransjen – ikke minst hjelpe den med å se mulighetene.
Det er allerede mye å fortelle: Popularisering av CAD-verktøy, utfordringer på områdene miljø og sikkerhet, materialutvikling, printerfunksjonalitet, prising, jus, patenter og piratvirksomhet.
Redaksjonen på 3dp.se vil følge både teknologien og de kommersielle mulighetene tett – men webportalen lover også å holde av plass til de villeste visjonene.
Unn deg en vill tanke – i tre dimensjoner, og ha en fortreffelig helg!

Les videre

Satser 100 millioner på nytt etikettrykkeri

I den lille byen Kattarp, en drøy kilometer nord for Helsingborg skjer det noe merkelig. På en idyllisk gård kranset av eple- og pæretrær bygges et helt nytt etikettproduserende selskap fra bunnen av, og det investeres mye penger.
NicEtikett

Langsom overgang til Kong Charles pengesedler

Det er et veldig godt bilde på betydningen av sedler i det moderne samfunn når Bank of England presenterer de nye sedlene med portrettet av kong Charles den tredje.
britisk-pund

Folie for tøffe tak

Hexis har utviklet en folie for virkelig tøffe tak. Den er betydelig tykkere enn de vanlige og har en veldig sterk heftemasse. Tilhørende laminat beskytter slik at trykket ikke blir skadet på for eksempel crossmotorsykler eller arbeidsmaskiner i tøffe miljøer.
2

Agfa sluttfører oppkjøp: ”Et stort skritt”

Agfa-gruppen kunngjorde under FESPA at oppkjøpet av britiske Inca Digital Printers er fullført, etter at det ble godkjent av konkurransemyndighetene. Et oppkjøp som ifølge selskapet skal være en vekstmotor innen digital høyhastighetstrykk i markeder med emballasjetrykk og innen visuell kommunikasjon.
IMG_7281

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1