Nytt navn, ny tilhørighet og ny sjef

NHO Grafisk gjennomgår store forandringer for tiden. Fra årsskiftet blir foreningen en egen bransjeforening innenfor Norsk Industri, den får nytt navn og ny leder. Navnet blir «Grafisk bransjeforening – Print og kommunikasjon». Den nyansatte lederen heter Magnus Thorkildsen, for tiden ansatt som analysesjef i Infopaq der han i 13 år har jobbet med medie- og kommunikasjonsarbeid.
Navnet på bransjeforeningen vil etter NHO Grafisk sin mening favne flest mulig av dagens medlemsbedrifter, og signaliserer ambisjoner om å tiltrekke seg nye interessegrupper og bedrifter i fremtiden.
– Det er liten tvil om at vår bransje vil endre seg betydelig de neste ti årene. Ny teknologi får konsekvenser. Det som i dag betraktes som tradisjonell grafisk virksomhet dreier mot nye områder som ikke nødvendigvis omhandler papir som kjerneprodukt. Det digitale markedet blir stadig mer viktig for grafiske bedrifter, skriver foreningen i en pressemelding.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: