Nytt navn, ny tilhørighet og ny sjef

PUBLISERT: 2 november 2012
OPPDATERT: 2 november

NHO Grafisk gjennomgår store forandringer for tiden. Fra årsskiftet blir foreningen en egen bransjeforening innenfor Norsk Industri, den får nytt navn og ny leder. Navnet blir «Grafisk bransjeforening – Print og kommunikasjon». Den nyansatte lederen heter Magnus Thorkildsen, for tiden ansatt som analysesjef i Infopaq der han i 13 år har jobbet med medie- og kommunikasjonsarbeid.
Navnet på bransjeforeningen vil etter NHO Grafisk sin mening favne flest mulig av dagens medlemsbedrifter, og signaliserer ambisjoner om å tiltrekke seg nye interessegrupper og bedrifter i fremtiden.
– Det er liten tvil om at vår bransje vil endre seg betydelig de neste ti årene. Ny teknologi får konsekvenser. Det som i dag betraktes som tradisjonell grafisk virksomhet dreier mot nye områder som ikke nødvendigvis omhandler papir som kjerneprodukt. Det digitale markedet blir stadig mer viktig for grafiske bedrifter, skriver foreningen i en pressemelding.

Les videre

Signcoms eier Igepa Group kjøper opp Scandraft

Signcoms eier Igepa Group kjøper viscom-forhandleren Scandraft med hovedkontor i Mölnlycke. Samtidig blir Anders Trillkott administrerende direktør i hele konsernet.
Anders Trillkott

Merkur Grafisk investerer i storformat med oppkjøpet av Printing

Stadig flere kunder etterspør produkter knyttet til storformattrykk. Det sier Kjetil Sjøeng, daglig leder ved Merkur Grafisk. For å utvide både kompetansen og maskinparken i storformat ble det tidligere i høst klart at Merkur-gruppen går inn som majoritetseier i Printing AS.
Kjetil 1

"Uventet kraftig" markedsnedgang på papirprodukter

Eksportnedgangen i masse- og papirmarkedet er nå et faktum, skriver Skogsindustrierna i sin siste kvartalsrapport. Den økonomiske situasjonen påvirker etterspørselen etter grafisk papir i takt med at annonsemarkedet bremser opp. Men det er tegn til bedring.
pappersindustrierna-1024x683

Problemer for Xeikon som omorganiserer for å sikre fremtiden

Xeikon skal omorganisere driften "for å tilpasse seg den nåværende virkeligheten"
Xeikonx

Siste nytt

De ønsker å være best i Norge på profilprodukter

Trykkeri.no gjør en satsing på profilartikler og har satt seg et høyt mål: å bli Norges største profilkjede. Ved å samarbeide skal medlemsbedriftene kunne tilby både bedre priser og vilkår enn konkurrentene.
Trykkeri

Ny Caldera RIP lokker med store fargebesparelser

Den franske programvareutvikleren Caldera har nettopp sluppet den nyeste versjonen av Caldera RIP. Fra og med nå vil brukere kunne oppgradere rippen til versjon 17 for å oppleve hele spekteret av nye funksjoner og forbedringer.
caldera

Fullt "trøkk" hos Flisa Trykkeri

Siden 2002 har Flisa Trykkeri hatt "itte akkurat urbant" som slagord. For hvem sa at et vellykket trykkeri ikke kan drives i Bygde-Norge? Flisa Trykkeri er et godt eksempel på dette og flyttet nylig til ti ganger så store lokaler.
Storformat

Tar opp kampen mot restene

Storbildsbolaget i Helsingborg reduserer avfallet med et nytt produkt. Arbeidsmetoden er både klimasmart og sparer penger for kunden.
FotoJet-25-1024x682