Allkopi kjøper Novum Grafisk

PUBLISERT: 30 november 2012
OPPDATERT: 30 november

 

 

 

Allkopi Service Point har kjøpt Novum Grafisk, som nå endrer navn til Novum Service Point. I samme åndedrag blir Jørn Aalefjær nordisk sjef .

Allkopi er en av de største aktørene innen grafisk bransje i Norge. Oppkjøpet av Novum er et tydelig signal om at selskapet nå ønsker å ta større markedsandeler.

Novum Grafisk, tidligere Elanders Novum, omsetter for rundt 27 millioner NOK i året, og har digitaltrykk på HP Indigo som spesialfelt. Allkopi Service Point satser på høykvalitets digitaltrykk og investerte tidligere i år i en HP Indigo 7600.

– Novum Grafisk har kompetanse, utstyr og en kundebase som vil styrke vår posisjon i fremtidens marked. De passer vårt behov som hånd i hanske, sier Jørn Aalefjær, administrerende direktør og ny nordiske sjef i Allkopi Service Point.

 

Gründerne vender «hjem»

Novum Grafisk ble i sin tid startet opp av gründerne Knut Johannesen, Henning Rogne og Ola Rogne. De tre har jobbet i Allkopi tidligere, og ser frem til å bli en del av Allkopi-familien igjen.

– Allkopi Service Point er i ferd med å etablere Norges mest moderne trykkeri. Det gleder vi oss til å bli en del av, sier Henning Rogne.

Novum Grafisk har i dag 11 medarbeidere ved to avdelinger: Brobekkveien på Østre Aker i Oslo og på Gardermoen flyplass.
Samlokalisering av Allkopi Service Point og Novum Service Point forventes skje i andre halvår 2013.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1