Ti gode miljøprinsipper for Antalis

Antalis har skrevet under på de 10 FN Global Compact-prinsippene, som handler om respekt for mennesker, miljø og etiske forhold og bedriftenes ansvar for hvordan de påvirker samfunnet.

Global Compact har eksistert siden 2000. Initiativet har utviklet seg til å være verdens største frivillige initiativ for bedrifters samfunnsansvar. Global Compacts formål er å fremme bedrifters samfunnsansvar gjennom respekt og promotering av 10 universelt aksepterte prinsipper. Disse prinsippene dekker områdene menneskerettigheter, rettigheter til arbeidstagere, miljøbeskyttelse og korrupsjonsbekjempelse.

Antalis sitt mål med tilslutning til Global Compact er å innarbeide prinsippene i konsernets strategi og handlingsplaner. Antalis forplikter seg dessuten til hvert år å utgi en rapport om arbeidet med prinsippene og de oppnådde resultater.

De ti prinsippene

Menneskerettigheter

Prinsipp 1. Virksomheter bør støtte og respektere beskyttelsen av internasjonale erklærte menneskerettigheter og

Prinsipp 2. sikre seg at de ikke medvirker til krenkelse av menneskerettighetene

 

Rettigheter til arbeidstagere

Prinsipp 3. Virksomheter bør opprettholde organisasjonsfrihet og effektivt anerkjenne retten til kollektiv forhandling,

Prinsipp 4. støtte utryddelse av alle former for tvangsarbeid,

Prinsipp 5. støtte effektiv avskaffelse av barnearbeid, og

Prinsipp 6. eliminere diskriminering i arbeids- og ansettelsesforhold

 

Miljø

Prinsipp 7. Bedrifter bør støtte en sikkerhetsmessig tilnærming til miljømessige utfordringer,
Prinsipp 8. ta initiativ til å fremme en større miljømessig ansvarlighet, og
Prinsipp 9. fremme utvikling og spredning av miljøvennlige teknologier.

 

Antikorrupsjon
Prinsipp 10. Bedrifter bør motarbeide alle former for korrupsjon, herunder utpressing og bestikkelser.

 

Les mer her:
http://www.unglobalcompact.org/

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: