Nettbrett fremfor e-boklesere

Salget av e-bok-lesere, altså digitale enheter utviklet for nedlasting, lagring og lesing av e-bøker, er falt med 36 prosent fra 2011 til 2012. Salget i 2012 forventes å lande på 14,9 millioner enheter mot 23,2 millioner året før. Et estimat for 2013 viser usle 10,9 millioner, mens forventningene for 2014 ligger på 8,7 millioner, i følge analysefirmaet IHS iSuppli.

E-bokleseren har bare én funksjon, og taper derfor terreng til nettbrett, som både er tynnere, lettere og tilbyr langte flere bruksområder. På verdensbasis er det i år solgt 120 millioner nettbrett. I 2016 forventer man at dette tallet stiger til 340 millioner. E-bøkene leveres ofte i formatet .epub, som også støttes av nettbrettene. E-boklesere holder lengre uten lading og belaster øynene mindre fordi de ikke har bakgrunnslys.

Kilde: Berlingske

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Snart er det Sign, Print & Promotion – messe på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Hos Ricoh ser man frem til å endelig å møte kundene igjen etter pandemien. På standen er det tre maskiner som vil dele plassen. To av dem er fra storformatserien, mens den tredje er for printing.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: