Nye løsninger for 3D-print

Det hollandske nettstedet om 3D print «Made in Europe», skriver om nye forretningsmodeller til 3D-print, som mange er i ferd med å utvikle på det europeiske markedet.

Stratasys tyske partner Alphacam har etablert onlinebutikken Fabberhouse, et 3D-trykkeri som tilbyr kundene produkter fra Stratasysprintere. Forretningsmodellen bygger på en fast pris på 0,5 euro per kubikkcentimeter, og målgruppen er kunder som trenger 3D-produkter, men som ikke har et behov som legitimerer kjøp av egen maskin.

En annen modell kommer fra printerfabrikanten EOS. Her tar de betalt fra servicebyråer etter hvor lenge maskinen jobber.

Et tredje initiativ er printerfabrikanten Mcor Technologies, som lanserer 3D-print gjennom «Staples», som selger kontorutstyr. Fra begynnelsen av 2013 blir det mulig å bestille 3D- modeller på nettet. Konseptet har fått navnet Easy 3D.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: