Nye løsninger for 3D-print

Det hollandske nettstedet om 3D print «Made in Europe», skriver om nye forretningsmodeller til 3D-print, som mange er i ferd med å utvikle på det europeiske markedet.

Stratasys tyske partner Alphacam har etablert onlinebutikken Fabberhouse, et 3D-trykkeri som tilbyr kundene produkter fra Stratasysprintere. Forretningsmodellen bygger på en fast pris på 0,5 euro per kubikkcentimeter, og målgruppen er kunder som trenger 3D-produkter, men som ikke har et behov som legitimerer kjøp av egen maskin.

En annen modell kommer fra printerfabrikanten EOS. Her tar de betalt fra servicebyråer etter hvor lenge maskinen jobber.

Et tredje initiativ er printerfabrikanten Mcor Technologies, som lanserer 3D-print gjennom «Staples», som selger kontorutstyr. Fra begynnelsen av 2013 blir det mulig å bestille 3D- modeller på nettet. Konseptet har fått navnet Easy 3D.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *