Penn som tegner i 3D

Håndtegning i 3 dimensjoner direkte på et medium er blitt mulig med 3Doodle-pennen. Pennen er utviklet av amerikanske WobbleWorks og fungerer stort sett som en håndholdt 3D-printer. Pennen inneholder et varmelegeme, som smelter plastikk-kuler på samme måten som mange stasjonære 3D-printere.

Du kan tegne som normalt og bruke fargerik plast som blekk. Løfter du pennen fra papiret sender den ut plasttråder som størkner, slik at du kan bygge 3D-objekter. Pennens viktigste komponent er en liten ventilator som kjøler plasten idet den kommer ut av dysene i pennen. Men tegn forsiktig, og ikke gi pennen til små barn. Pennespissen blir nemlig like varm som en loddebolt, det vil si omkring 270 grader celsius.

Se en demonstrasjonsvideo her

Kilde: NewScientist

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: