IPEX-krig: Digitalt eller offset?

Ledelsen i den britiske offsetforhandleren Printers Superstore, kritiserer Ipex-arrangøren i et åpent brev der de mener Ipex-arrangøren er bedriver negativ og feilaktig omtale av offsetmarkedet. På Printers Superstores hjemmeside skriver bedriften at de er sjokkert over i hvilken grad Ipex har endret fokus for messen i 2014, som nå markedsføres som et digitalt arrangement.

At Ipex nå vektlegger digital teknologi er en konsekvens av at mange offsetfabrikanter har valgt å avstå fra  å stille ut på messen og i stedet vil satse på utviklingslandene, der potensialet er større.

Slike planer har Printers Superstore ikke, skriver de i brevet. De ønsker fortsatt støtte for offsetmarkedet, selv om det skulle bety at de blir den eneste offsetutstilleren på Ipex. Printers Superstore mener offsetteknologien lever i beste velgående, og at Ipex har et ansvar for å støtte trykkindustrien. Printers Superstore argumenterer med at offset stadig er den dominerende teknologien og skriver at digitalprint bare utgjør 2 prosent av verdens samlede trykkvolum (selv om mandre eksperter mener sannheten ligger nærmere 15 prosent (red.anm.)
Leder for Ipex-messen, Trevor Crawford, har uttalt at Ipex-ledelsen ikke ønsker å diskutere dette offentlig, men gjerne vil møte Printers Superstore for å diskutere saken og finne løsninger.

Brevet kan du lese her.

http://www.printers-superstore.com/letter_to_ipex14.html

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: