IPEX-krig: Digitalt eller offset?

PUBLISERT: 1 mars 2013
OPPDATERT: 21 mars

Ledelsen i den britiske offsetforhandleren Printers Superstore, kritiserer Ipex-arrangøren i et åpent brev der de mener Ipex-arrangøren er bedriver negativ og feilaktig omtale av offsetmarkedet. På Printers Superstores hjemmeside skriver bedriften at de er sjokkert over i hvilken grad Ipex har endret fokus for messen i 2014, som nå markedsføres som et digitalt arrangement.

At Ipex nå vektlegger digital teknologi er en konsekvens av at mange offsetfabrikanter har valgt å avstå fra  å stille ut på messen og i stedet vil satse på utviklingslandene, der potensialet er større.

Slike planer har Printers Superstore ikke, skriver de i brevet. De ønsker fortsatt støtte for offsetmarkedet, selv om det skulle bety at de blir den eneste offsetutstilleren på Ipex. Printers Superstore mener offsetteknologien lever i beste velgående, og at Ipex har et ansvar for å støtte trykkindustrien. Printers Superstore argumenterer med at offset stadig er den dominerende teknologien og skriver at digitalprint bare utgjør 2 prosent av verdens samlede trykkvolum (selv om mandre eksperter mener sannheten ligger nærmere 15 prosent (red.anm.)
Leder for Ipex-messen, Trevor Crawford, har uttalt at Ipex-ledelsen ikke ønsker å diskutere dette offentlig, men gjerne vil møte Printers Superstore for å diskutere saken og finne løsninger.

Brevet kan du lese her.

http://www.printers-superstore.com/letter_to_ipex14.html

Les videre

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

100 eksemplarer av Revoria Press PC1120 installerte i Europa

Fujifilm har nå gjort sin installasjon nummer hundre av sin flaggskipsprinter Revoria Press PC1120 i Europa. Tonerpressen har vunnet flere utmerkelser gjennom årene.
revoria-pc1120

NIZE equipment blir Elitron-forhandler

NIZE Equipment, en nordisk distributør av storformatskrivere, skjæremaskiner og programvare, kunngjør et nytt strategisk partnerskap med Elitron, den italienske giganten innen digital skjæreteknologi.
Elitron_NIZE_Equipment

Agfa og EFI innleder samarbeid: "En milepæl"

Det globale strategiske partnerskapet beskrives i en felles pressemelding som en milepæl innen inkjetbasert storformatprinting. I praksis betyr dette at Agfa integrerer EFIs rull-til-rull-system i sitt sortiment, og at EFI vil tilby Agfas hybridmaskiner med inkjetteknologi.
EFI-Agfa-2-1024x683

Siste nytt

Etikettmarkedet falt 25 prosent

Etter korona, hvor etikettmarkedet eksploderte, var fallet på 25,8 % i 2023 (ifølge FINAT) kanskje å forvente. Likevel beskriver Claus Søndergaard, fra UPM Raflatac, det som et tøft år, men sier samtidig at forventningene til 2024 er positive.
Claus_UPMRaflatac

Utgir unikt verktøy for visualisering av foliedesign

Zeno lanseres nå i Norge. Et verktøy som vil hjelpe til å visualisere kundenes drømmer i 3D og forkorte salgsprosessen.
Zeno kollage

Arbeidshester og neonutskrifter hos SwissQprint

Planskriveren Kudu og rulleprinteren Karibu skal sammen med iøynefallende neontrykk trekke til seg blikkene på Swissqprints stand under Fespa.
SQP-trade-fair-1024x683

Rådgivning og kreativitet skal ta Wera inn i fremtiden

Wera i Porsgrunn har de siste 20 årene utviklet seg fra et rendyrket trykkeri til et "360 graders kommunikasjonshus". Med Dag Brekke-Rasmussen tilbake ved roret er siktet nå stilt inn mot å utvikle det konseptet enda mer.
Wera Dag