IPEX-krig: Digitalt eller offset?

Ledelsen i den britiske offsetforhandleren Printers Superstore, kritiserer Ipex-arrangøren i et åpent brev der de mener Ipex-arrangøren er bedriver negativ og feilaktig omtale av offsetmarkedet. På Printers Superstores hjemmeside skriver bedriften at de er sjokkert over i hvilken grad Ipex har endret fokus for messen i 2014, som nå markedsføres som et digitalt arrangement.

At Ipex nå vektlegger digital teknologi er en konsekvens av at mange offsetfabrikanter har valgt å avstå fra  å stille ut på messen og i stedet vil satse på utviklingslandene, der potensialet er større.

Slike planer har Printers Superstore ikke, skriver de i brevet. De ønsker fortsatt støtte for offsetmarkedet, selv om det skulle bety at de blir den eneste offsetutstilleren på Ipex. Printers Superstore mener offsetteknologien lever i beste velgående, og at Ipex har et ansvar for å støtte trykkindustrien. Printers Superstore argumenterer med at offset stadig er den dominerende teknologien og skriver at digitalprint bare utgjør 2 prosent av verdens samlede trykkvolum (selv om mandre eksperter mener sannheten ligger nærmere 15 prosent (red.anm.)
Leder for Ipex-messen, Trevor Crawford, har uttalt at Ipex-ledelsen ikke ønsker å diskutere dette offentlig, men gjerne vil møte Printers Superstore for å diskutere saken og finne løsninger.

Brevet kan du lese her.

http://www.printers-superstore.com/letter_to_ipex14.html

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *