Årets aller vakreste

PUBLISERT: 22 mars 2013
OPPDATERT: 22 mars

Øyvind Torseter er mannen bak årets vakreste bok «Hullet» –  som tok prisen over alle priser «Årets vakreste» innenfor norsk bokdesign denne uken. Boken er utgitt på Cappelen Damm AS, og er (nær sagt selvfølgelig) ikke trykt i Norge. Juryen har følgende beskrivelse av vinner-boken:
«En fantastisk idé som er løst på en formidabel måte. Dette er en historie som sprer humor til både store og små lesere. Det føles som bokens form og innhold er skapt parallelt. Det er nesten som om boken og hullet er skapt i samme kutt og i samme bevegelse. Selve hullet har en perfekt størrelse og er en essensiell del av historien, eller kan vi gå så langt og si at hullet ER historien? Vi ser flere bøker (spesielt barnebøker) som har hull i seg, men juryen har aldri sett det så godt løst. De fantastiske og likevel så enkle illustrasjonene er selve fortellerstemmen. En morsom detalj er at hullet ikke oppdages (av hovedpersonen) før på side 5. Boken er relativt lang til billedbok å være, men historien er morsom hele veien». Du kan lese mer om alle gull-, sølv- og diplomvinnerne på www.grafill.noÅretsvakreste for web

FOTO: Einar Aslaksen

Les videre

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676