Årets aller vakreste

Øyvind Torseter er mannen bak årets vakreste bok «Hullet» –  som tok prisen over alle priser «Årets vakreste» innenfor norsk bokdesign denne uken. Boken er utgitt på Cappelen Damm AS, og er (nær sagt selvfølgelig) ikke trykt i Norge. Juryen har følgende beskrivelse av vinner-boken:
«En fantastisk idé som er løst på en formidabel måte. Dette er en historie som sprer humor til både store og små lesere. Det føles som bokens form og innhold er skapt parallelt. Det er nesten som om boken og hullet er skapt i samme kutt og i samme bevegelse. Selve hullet har en perfekt størrelse og er en essensiell del av historien, eller kan vi gå så langt og si at hullet ER historien? Vi ser flere bøker (spesielt barnebøker) som har hull i seg, men juryen har aldri sett det så godt løst. De fantastiske og likevel så enkle illustrasjonene er selve fortellerstemmen. En morsom detalj er at hullet ikke oppdages (av hovedpersonen) før på side 5. Boken er relativt lang til billedbok å være, men historien er morsom hele veien». Du kan lese mer om alle gull-, sølv- og diplomvinnerne på www.grafill.noÅretsvakreste for web

FOTO: Einar Aslaksen

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Spesialeffekter hos Ricoh

Tekst: Peter Ollén | Foto: Pressebilder

Når Sign, Print & Promotion – messen endelig er en realitet så stiller Ricoh med sine kreative trykkpresser og tilhørende softvare som vil pirre de fleste. Vi opplever nå ett marked i stor endring etter nedstengingen, trykkvolumer går ned så det å tilføre økt verdi til trykksakene kommer til å bli fokus i årene som kommer sier Eivind Karfjell, salgssjef hos Ricoh Norge Graphic Communications. 

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: