Årets aller vakreste

PUBLISERT: 22 mars 2013
OPPDATERT: 22 mars

Øyvind Torseter er mannen bak årets vakreste bok «Hullet» –  som tok prisen over alle priser «Årets vakreste» innenfor norsk bokdesign denne uken. Boken er utgitt på Cappelen Damm AS, og er (nær sagt selvfølgelig) ikke trykt i Norge. Juryen har følgende beskrivelse av vinner-boken:
«En fantastisk idé som er løst på en formidabel måte. Dette er en historie som sprer humor til både store og små lesere. Det føles som bokens form og innhold er skapt parallelt. Det er nesten som om boken og hullet er skapt i samme kutt og i samme bevegelse. Selve hullet har en perfekt størrelse og er en essensiell del av historien, eller kan vi gå så langt og si at hullet ER historien? Vi ser flere bøker (spesielt barnebøker) som har hull i seg, men juryen har aldri sett det så godt løst. De fantastiske og likevel så enkle illustrasjonene er selve fortellerstemmen. En morsom detalj er at hullet ikke oppdages (av hovedpersonen) før på side 5. Boken er relativt lang til billedbok å være, men historien er morsom hele veien». Du kan lese mer om alle gull-, sølv- og diplomvinnerne på www.grafill.noÅretsvakreste for web

FOTO: Einar Aslaksen

Les videre

Fujifilm viser sin nye tørrtonerpresse

Fujifilm skal vise sin nye tonerpresse i Europa for første gang i starten av 2024. Revoria Press GC12500 er en digitalpresse som anvender tørrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R

Nye muligheter når Fespa vender tilbake til Amsterdam

Så sent som i oktober 2021 ble Fespa Global Print Expo avholdt i Amsterdam. Denne våren gjør messen comeback i byen og på RAI Messesenter.
fespa_amsterdam

UV-printing i fokus under innovasjonsdager

I slutten av oktober inviterer Mimaki til sitt digitale arrangement Global Innovation Days. De neste seks månedene vil selskapet også invitere til lokale fysiske arrangementer under det nye konseptet Application Days.
Mimaki-Global-Innovation-1600-1024x683

Xerox trekker seg fra DRUPA

DRUPA er snart bare et halvt år unna. Det er allerede mulig å se hvem som har booket hvilke stands. Men Xerox, som hadde bestilt stand, har forsvunnet fra det interaktive kartet.
drupa_flags-1

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo