Emballasje og siviltrykk blir redningen

Benny Landa, mannen som fant opp den digitale trykkmaskinen Indigo, mener at det er sivilproduksjon og emballasje som skal redde den grafiske bransjen i årene som kommer. Landa uttaler dette i et intervju i Globes, der han sier at redaksjonelle publikasjoner vil forvinne, men at disse til gjengjeld bare utgjør maks 20 prosent av totalmarkedet. Han sier også at han er også overbevist om at bøker er et produkt som snart vil dø. Selv driver Landa i dag en bedrift som i følge ham selv er neste trykkrevolusjon, nemlig nanoprint, som ble lansert på Drupa i fjor.

Benny Landa sier at bare emballasjeområdet utgjør 312 milliarder dollar av et globalt marked på 800-milliarder, og at området vokser. Landa mener også at trykt kommunikasjon er tiltrekkende på grunn av den fysiske opplevelsen, som leserne verdsetter høyt.  – Det vil derfor fortsatt være nisjeområder der trykksakene vil stå sterkt, sier Landa.benny-2-2-346x180

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: