Emballasje og siviltrykk blir redningen

Benny Landa, mannen som fant opp den digitale trykkmaskinen Indigo, mener at det er sivilproduksjon og emballasje som skal redde den grafiske bransjen i årene som kommer. Landa uttaler dette i et intervju i Globes, der han sier at redaksjonelle publikasjoner vil forvinne, men at disse til gjengjeld bare utgjør maks 20 prosent av totalmarkedet. Han sier også at han er også overbevist om at bøker er et produkt som snart vil dø. Selv driver Landa i dag en bedrift som i følge ham selv er neste trykkrevolusjon, nemlig nanoprint, som ble lansert på Drupa i fjor.

Benny Landa sier at bare emballasjeområdet utgjør 312 milliarder dollar av et globalt marked på 800-milliarder, og at området vokser. Landa mener også at trykt kommunikasjon er tiltrekkende på grunn av den fysiske opplevelsen, som leserne verdsetter høyt.  – Det vil derfor fortsatt være nisjeområder der trykksakene vil stå sterkt, sier Landa.benny-2-2-346x180

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *