Mange vil ha skjærebord

PUBLISERT: 10 mai 2013
OPPDATERT: 10 mai

Effektivitet har lenge vært et stort tema innenfor storformatproduksjon, mens hastighet og kvalitet naturlig nok betyr mer og mer. ValueJet 1638, som ble vist på NIZE Equipment-standen på Sign & Print i Danmark nylig, fikk defor mye oppmerksomhet. Den kjører 20-30 kvm i timen og benytter bulk-ink, som betyr at blekket er billigere.
Men høy hastighed og god kvalitet på printerne er i ferd med å bli standard. Derfor blir ferdiggjøringsmulighetene stadig viktigere, blant annet fordi det er der flaskehalsene lett kan oppstå. På Sign & Print ble det derfor mye oppmerksomhet rundt skjærebordene. Folk vil ha hastighet, men også fleksibilitet og flere muligheter.
Hos CC&CO var det store skjærebordet Kongsberg XN24 med et arbeidsareal på168 x 320 cm, en absolut publikum-magnet. Bordet er utstyrt med bl.a. Kongsbergs største 3kW, vannkjølt freser og flere forskjellige knivhoder.Kongsberg

Les videre

Dypdykk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserte Mimaki to nye produkter: UCJV330-160 og UJV100Plus. Under sine Global Innovation Days gikk Mimaki mer i dybden på de to nye maskinene innen UV-printing.
Mimaki-1-1024x768

De vil erobre verden med designtapeter

Nystartede Belarte Studio designer og trykker kunstneriske veggtapeter med premiumfølelse for et internasjonalt marked. Duoen bak selskapet, Anna og Fredrik Appelqvist, har omfattende utvidelsesplaner for sitt nettbaserte forretningskonsept og samarbeider med dekoratører for å øke salget.
designtapeter-1024x683

Canon lanserer to matnyttige inkjetpresser

Canon har fått et nytt medlem i serien med arkmatede B3-blekkskrivere i den nye modellen varioPRINT iX1700. Under en teknisk forhåndsvisning presenterte de også etikettskriveren LabelStream LS2000, som er spesialtilpasset mat. Begge forventes å bli kommersielt utgitt i 2025.
Canon_Hans_Schmidbauer-1024x768-1

Unitedprint satser på nytt stockfoto-samarbeid

Unitedprint og deres varemerke Easyprint inngår et samarbeid med arkivfotoselskapet Pexels.com. Nå får selskapets kunder tilgang til tre millioner royaltyfrie bilder. De lanserer også en satsning for å la brukere utforske trykksakene sine i et 3D-miljø.
Unitedprint-pexels-1024x682

Siste nytt

En fordel med PVC-fritt i måling av CO2-avtrykk

Spandex har fått et konsulentselskap til å utføre en uavhengig validering av karbonavtrykket til populære trykk- og skjærefolier i ImagePerfect-serien. Resultatene viser at de PVC-frie produktene etterlater et mindre fotavtrykk sammenlignet med tradisjonelle folier.
Evergreen Spandex

Ricoh inngår partnerskap for å utvide storformatporteføljen

Ricoh Europe har inngått et strategisk partnerskap med Flora Digital, en kinesisk flatbed- og storformat inkjet-printerprodusent.
Ricoh-Flora

Müller Martini kjøper Hunkeler

Etter nøye vurdering har familiene bak de to selskapene bestemt seg for å slå sammen Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Trykkeriet med kunst som nisje

Da kunstneren Tammo Rist fikk et stipend brukte han pengene til å kjøpe en Epson-printer for å kunne skrive ut sine egne verk – og andres. Det skulle utvikle seg til digitaltrykkeriet PIGS.
PIGS Tammo