Kinesisk bibelproduksjon

Bible-600x4001Kina er til manges overraskelse blitt et av verdens største markeder for trykking av bibler. Selv er jo landet tuftet på kommunistisk (men også til dels buddhistisk) ideologi, men de trykker likevel mengder av kristne bibler. Produksjonen skjer hos landets  eneste offisielle produsent – Amity Printing i Nanjing. I fjor kunne bedriften feire at de totalt hadde produsert 100 millioner bibler, sto det å lese i det amerikanske tidsskriftet «Christian Today». I mars i år skrev britiske The Economist om Amity Printing, som siden 2008 har drevet en stadig voksende bibelfabrikk i Nanjing utenfor Shanghai som har økt produksjonen for å klare å forsyne Kinas voksende andel kristne med bibler (5 prosent av kineserne er kristne). Amity benytter mange forskjellige metoder i innbindingen blant annet den lokale metoden med bambusrør.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: