PP-foliering til HBO

PUBLISERT: 24 mai 2013
OPPDATERT: 24 mai

Haugesund Bok og Offset AS har investert i en PP-folierings-maskinen fra Qlam.

HBO ønsket å kunne gi sine kunder noe ekstra. De valgte å anskaffe en ny lamineringsmaskin som ble installert i april i år, og nå er HBO i gang med laminering av både offset og digitaltrykte produkter, forteller Tore Wold fra Ferag Norge som har solgt maskinen.

HBO og daglig leder Ørjan Risanger ønsket å utfordre maskinen grundig, og lette fram det kunne finne frem av utfordringer med tanke på lamineringsprosesser. Maskinen gjorde store jobber i 70 x 100 formater og ble utfordret med de gramvekter og papirtyper som oftest kan være en utfordring, og maskinen leverte det den ble innstilt til å gjøre.

PP-foliering er generelt en utfordring som krever lang erfaring spesielt med tanke på gramvekter under 150 gram. Instruktørene fra fabrikken viste HBO hva Qlam var god for.

– Nå skal det også sies at for et par år tilbake måtte leverandøren reise til Barcelona for å gjøre tester av Qlam-maskinen for HBO, forteller Tore Wold. Resultatet innfridde forventningene. Da HBO nå skulle gjøre et investeringsvalg i april, var det å kunne få en «liten 70 x100 cm maskin» med tilnærmet pris for av hva konkurrentene kan levere i 50×70 var valget enklere, sier Wold.

Qlam IRIS72 kan i 50 x 70 også laminere med bredden på arket på tvers i maskinen.-1

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1