PP-foliering til HBO

Haugesund Bok og Offset AS har investert i en PP-folierings-maskinen fra Qlam.

HBO ønsket å kunne gi sine kunder noe ekstra. De valgte å anskaffe en ny lamineringsmaskin som ble installert i april i år, og nå er HBO i gang med laminering av både offset og digitaltrykte produkter, forteller Tore Wold fra Ferag Norge som har solgt maskinen.

HBO og daglig leder Ørjan Risanger ønsket å utfordre maskinen grundig, og lette fram det kunne finne frem av utfordringer med tanke på lamineringsprosesser. Maskinen gjorde store jobber i 70 x 100 formater og ble utfordret med de gramvekter og papirtyper som oftest kan være en utfordring, og maskinen leverte det den ble innstilt til å gjøre.

PP-foliering er generelt en utfordring som krever lang erfaring spesielt med tanke på gramvekter under 150 gram. Instruktørene fra fabrikken viste HBO hva Qlam var god for.

– Nå skal det også sies at for et par år tilbake måtte leverandøren reise til Barcelona for å gjøre tester av Qlam-maskinen for HBO, forteller Tore Wold. Resultatet innfridde forventningene. Da HBO nå skulle gjøre et investeringsvalg i april, var det å kunne få en «liten 70 x100 cm maskin» med tilnærmet pris for av hva konkurrentene kan levere i 50×70 var valget enklere, sier Wold.

Qlam IRIS72 kan i 50 x 70 også laminere med bredden på arket på tvers i maskinen.-1

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *