PP-foliering til HBO

Haugesund Bok og Offset AS har investert i en PP-folierings-maskinen fra Qlam.

HBO ønsket å kunne gi sine kunder noe ekstra. De valgte å anskaffe en ny lamineringsmaskin som ble installert i april i år, og nå er HBO i gang med laminering av både offset og digitaltrykte produkter, forteller Tore Wold fra Ferag Norge som har solgt maskinen.

HBO og daglig leder Ørjan Risanger ønsket å utfordre maskinen grundig, og lette fram det kunne finne frem av utfordringer med tanke på lamineringsprosesser. Maskinen gjorde store jobber i 70 x 100 formater og ble utfordret med de gramvekter og papirtyper som oftest kan være en utfordring, og maskinen leverte det den ble innstilt til å gjøre.

PP-foliering er generelt en utfordring som krever lang erfaring spesielt med tanke på gramvekter under 150 gram. Instruktørene fra fabrikken viste HBO hva Qlam var god for.

– Nå skal det også sies at for et par år tilbake måtte leverandøren reise til Barcelona for å gjøre tester av Qlam-maskinen for HBO, forteller Tore Wold. Resultatet innfridde forventningene. Da HBO nå skulle gjøre et investeringsvalg i april, var det å kunne få en «liten 70 x100 cm maskin» med tilnærmet pris for av hva konkurrentene kan levere i 50×70 var valget enklere, sier Wold.

Qlam IRIS72 kan i 50 x 70 også laminere med bredden på arket på tvers i maskinen.-1

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: