Raskere bredformat

PUBLISERT: 1 juli 2013
OPPDATERT: 1 juli

Xerox nye bredformatmaskin Wide Format IJP 2000 hevdes å kunne trykke førti ganger raskere enn sammenlignbare maskiner.
IJP 2000 er spesielt egnet til å trykke skilt, plakater, og bannere.
– The IJP 2000 bryter en hastighetsbarriere, og gir brukerne et betydelig konkurransefortrinn. Bredformattrykking medfører gjerne nedsatt produksjonshastighet. Det har vi nå løst, sier Dustin Graupman, konserndirektør for Xerox Inkjet Business.

Maskinen hevdes å kunne fullføre jobber opp til 40 ganger raskere enn sammenliknbare systemer – opp til 420 kvadratmeter per time med 1600X1600 dpi. Skilt med høy fargekvalitet kan trykkes på fem sekunder, ni meter bannere på et minutt og 200 trykk på 20 minutter, i følge Xerox.
Papiret beveger seg under fem trykkhoder samtidig, som skal gi færre bevegelige deler og mindre vedlikehold.

Maskinen kan trykke på mange ulike kvaliteter fra standard og bestrøket papir til bannere, photo gloss, satin og film med baklys.

IJP 2000 blir vist frem på FESPA, 25. til 29 juni i London på Xeroxstand Q39N og ved PRINT 13, 8. til 12 september i Chicago.

XeroxWide Format IJP 2000Xerox Wide Format IJP 2000 kan bestilles fra juli.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1