Smarttelefonen dominerer mer og mer

Smarttelefonen blir stadig mer dominerende. Dette konstaterte Henrik Berggren, vd og gründer av Readmill, når han talte på The conference i Malmö den 21 august. Readmill har en app som gjør det mulig og lese bøker både via smarttelefon og lesebrett.

Bruk av Smarttelefonen har nådd høyder ingen prognoser kunne forespeile. Framfor alt er det særlig e-leserne, som Amazons Kindle, som betaler prisen. Salget av smarttelefoner øker også kraftig i forhold til salget av lesebrett.

I 2010 ble det solgt like mange nettbrett og lesebrett sier Henrik Berggren. I 2011 økte begge, selv om økningen var størst i salget av nettbrett. Året etter, 2012, minsket slaget av lesebrett med 36 prosent.

Men det finnes en enhet som knuser begge disse produktene, og det er smarttelefoner. Mye har hendt siden iPhone 3G og opp till iPhone5. Den sistnevnte har fem ganger så mange piksler på skjermen sammenlignet med 3G. Dette har stor invirkning på lesningen og pr i dag er det faktisk via smarttelefonen det leses flest bøker.

PÅ ALLE NIVÅER. Når Readmill sammenligner leserne som leser bøker på smarttelefonen som de som leser på lesebrettet, dominerer telefonen på alle områder. Man skulle for eksempel tro at det tar lengre tid og lese på mobilen. Men de som leser mobilen avslutter i gjennomsnitt sin bok på 30 dager, sammenlignet med gjennomsnittlig 32 dager for de som leser på lesebrettet.

– Smarttelefonbrukere leser fler bøker, siterer mer, kommenterer oftere, påbegynner og leser ut fler bøker og har generelt fler følgere konstanterer Henrik Berggren.

Så den klare vinneren er telefonen, nettbrett er nummer to og lesebrettet er den største taperen.

– Og vær oppmerksom på at 30 prosent av alle elektroniske bøker kjøpes for å gis bort. Så man kan aldri gå ut i fra at den som har kjøpt også er den som har lest boken.

LESEBRETTENE DOMINERER iPhone 3G opp till iPhone5 AR FOR SPILL. Alex Dale, er en av fem deltagere i King.com, som utvikler spill. Han kunne konstantere at en tredjedel av den tiden vi sysselsetter oss med vår telefon, spiller vi spill. Motsvarende for lesebrett er 2/3.

Spill sysselsetter vi oss med framfor alt i sengen. 18 prosent av alt spill foregår der sammenlignet med eksempelvis 12 prosent når vi befinner oss i en bil.

– 38 prosent finner et spill gjennom tips fra en kollega. Motsvarende for reklame på facebook er 20 prosent. Så de sosiale medier og tips er helt sentrale kilder for å få nye brukere konstenterer Alex Dale. Han forteller også at 80 prosent av de som spiller f.eks. gjennom Candu Crush, gjør det uten og betale for å slippe reklame, komme forbi et hinder eller annet.

Men de 20 prosentene rekker tydeligvis langt. I fjor omsatte selskapet for 188 millioner, med et overskudd på sju millioner. Hvilket var det dobbelte av både omsettningen og overskudd på to år.

SPOTIFY. Et selskap som derimot ikke tjener penger er Spotify. De vokser til gjengjeld med enorm hastighet. I fjor steg omsetningen fra 172 millioner til over en milliard kroner.

Will Page fra Spotify virker ikke særlig bekymret. Akkurat nå er all fokus på vekst og de har virkelig blitt en vikitg spiller. Penger fra Spotify bidro til at den svenske musikkindustrien vokste med 20 prosent i fjor. Det smittet til og med over på live musikken, som økte sin omsetning med 12 prosent i fjor.

– Akkurat nå er det Holland som står i fokus. Her finnes et marked der tyveri av musikk tradisjonelt har vært stort helt tilbake til 1999. Men når vi har analysert, så ser vi at halvparten av Hollands 1,8 millioner pirater lastet ned mindre enn tre filer under hele fjoråret. De ti prosent som stjal mest, lastet ned halvparten av det som til sammen som ble stjålet.

– Spørsmålet er om det er lettest å få de store eller små tyvene til å begynne og betale. Dette kikker vi på for tiden, sier Will Page.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: