Epson fikser t-skjorter på fem minutter

Epson har valgt Sign Scandinavia som sted for verdenslansering av sin første blekkskriver for klær. Maskinen heter F2000 og kan skrive på både mørke og lyse plagg. Dette ettersom den har to hvite fargekanaler, i tillegg til fire farger.

IMG_4698

– Maskinen har en usb-inngang, så i en printshop kan kunden komme med en minnepinne og få plagget med seg etter noen minutter, forteller Kai Olsen fra Epson.

– Opplæringsstiden er også veldig hyggelig. Jeg fikk maskinen forleden dag og etter å ha lest i fem minutter var jag oppe og gikk med produksjonen.

Systemet består av to enheter – dels F2000 og dels en enhet som kan varme fast trykket med en bestemt temperatur i løpet av en bestemt tidsperiode. På messa ble det benyttet en maskin fra Folie & Papper i Gøteborg.

Lyst plagg

Om du har et lyst plagg går du først inn på datamaskinen og markerer hvor motivet skal plasseres innenfor rammen. Så legger du plagget på en plate i F2000 og spenner det fast med en ramme. At plagget er spent fast korrekt og rynkefritt fastslås av en laser som skanner overflaten og sjekker at det er tilstrekkelig jevnt.

Deretter kjøres plagget gjennom maskinen og ett minutt senere er det trykket. Da tas plagget over i varmeapparatet, som settes på i 45 sekunder, og vips er plagget klart til bruk.

Kai Olsen 2

Mørkt plagg

For en mørk skjorte kreves det at det legges en hvit plate under trykket. Da må du først rulle på en primer som herdes i løpet av 45 sekunder i varmeapparatet. Du kan på forhånd gjøre klart et antall plagg samtidig. Når dette er gjort ferdig kan det ligge i flere dager før det behøves å trykkes.

Siden legger du plagget i maskinen. Da legges først den hvite fargen på i en runde, hvorpå de fire fargene legges på i neste kjøring. Prosessen i maskinen tar derfor to minutter, før den legges i varmeapparatet for å herde fargene.

Totalt tar det i praksis tre minutter å trykke et hvitt plagg og litt over fem minutter å trykke et farget plagg. Er det snakk om klubbtrøyer kan man veldig raskt skrive inn et nytt navn og på denne måten ordne trøyer til hele laget på rundt en time.

Kai Olsen 3

Når F2000 kommer i salg ved årsskiftet kommer den til å koste rundt 150 000 kroner. Varmeapparatet kan man kjøpe allerede nå for 8000 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Luth Gruppen: Planlegger stand med CAD

Tekst: Roger Stormo | Foto: Luth Gruppen

Snart er det Sign, Print & Promotion messe, og hos Luth Gruppen har de bygget opp sin stand i et CAD-program og tester å flytte rundt maskinene så alt blir best mulig. Epsons siste modeller og det nyeste Summa skjærebordet er blant de tingene som skal lokke besøkerne.

Publisert av: 

Kommer fra Danmark med Kongsberg

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

Blant våre utstillere på den kommende Sign, Print & Promotion-messen på Xmeetingpoint, Hellerudsletta 20-21. oktober vil du stifte bekjentskap med den danske firmaet Artwork Systems Nordic A/S. De distribuerer skjærebord fra Kongsberg Precision Cutting systemer og programvare samt CDI fra Esko.

Publisert av: 

Xaar med nytt printhode

Tekst: Roger Stormo | Foto: Pressefoto

En ledende leverandør av printhoder for trykkpresser fra forskjellige produsenter er inkjet-teknoselskapet Xaar. Nå har de lansert sitt nyeste skrivehode – Xaar Irix – som er utviklet for å sikre nøyaktig, pålitelig og enkel utskrift for koding og merking, produktprinting, funksjonelle væsker og 3D -utskrift.

Publisert av: 

HP-jubileum med maskinlansering til storformat

Tekst: Claes Nordström | Foto: Pressebilder

HP feirer 30 år med utviklingen av fotoprinterserien Designjet med å lansere to nye modeller. I forbindelse med lanseringen benytter de også sjansen til å levere en Pro-printerfamilie i serien Pagewide som åpner for å skrive ut på papir, fleksible materialer og medieplater.

Publisert av: