Epson fikser t-skjorter på fem minutter

PUBLISERT: 26 september 2013
OPPDATERT: 21 mars

Epson har valgt Sign Scandinavia som sted for verdenslansering av sin første blekkskriver for klær. Maskinen heter F2000 og kan skrive på både mørke og lyse plagg. Dette ettersom den har to hvite fargekanaler, i tillegg til fire farger.

IMG_4698

– Maskinen har en usb-inngang, så i en printshop kan kunden komme med en minnepinne og få plagget med seg etter noen minutter, forteller Kai Olsen fra Epson.

– Opplæringsstiden er også veldig hyggelig. Jeg fikk maskinen forleden dag og etter å ha lest i fem minutter var jag oppe og gikk med produksjonen.

Systemet består av to enheter – dels F2000 og dels en enhet som kan varme fast trykket med en bestemt temperatur i løpet av en bestemt tidsperiode. På messa ble det benyttet en maskin fra Folie & Papper i Gøteborg.

Lyst plagg

Om du har et lyst plagg går du først inn på datamaskinen og markerer hvor motivet skal plasseres innenfor rammen. Så legger du plagget på en plate i F2000 og spenner det fast med en ramme. At plagget er spent fast korrekt og rynkefritt fastslås av en laser som skanner overflaten og sjekker at det er tilstrekkelig jevnt.

Deretter kjøres plagget gjennom maskinen og ett minutt senere er det trykket. Da tas plagget over i varmeapparatet, som settes på i 45 sekunder, og vips er plagget klart til bruk.

Kai Olsen 2

Mørkt plagg

For en mørk skjorte kreves det at det legges en hvit plate under trykket. Da må du først rulle på en primer som herdes i løpet av 45 sekunder i varmeapparatet. Du kan på forhånd gjøre klart et antall plagg samtidig. Når dette er gjort ferdig kan det ligge i flere dager før det behøves å trykkes.

Siden legger du plagget i maskinen. Da legges først den hvite fargen på i en runde, hvorpå de fire fargene legges på i neste kjøring. Prosessen i maskinen tar derfor to minutter, før den legges i varmeapparatet for å herde fargene.

Totalt tar det i praksis tre minutter å trykke et hvitt plagg og litt over fem minutter å trykke et farget plagg. Er det snakk om klubbtrøyer kan man veldig raskt skrive inn et nytt navn og på denne måten ordne trøyer til hele laget på rundt en time.

Kai Olsen 3

Når F2000 kommer i salg ved årsskiftet kommer den til å koste rundt 150 000 kroner. Varmeapparatet kan man kjøpe allerede nå for 8000 kroner.

Les videre

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Webinarserie om bærekraft i praksis

Bærekraft, hva betyr det egentlig og hvordan kan jeg bidra? Det er utgangspunktet når Trykt i Norge inviterer til et bærekraftprogram for Grafisk bransjeforening sammen med Maria Peltokangas i Corporate Good.
Maria

Siste nytt

Lederskifte i Profil Grafisk

Ole Kristian Nyhus blir ny daglig leder i Profil Grafisk på Reinsvoll. Tidligere daglig leder Kristian Hamar går over i en ny stilling som forretningsutvikler. Dette skal ytterligere styrke selskapets posisjon som en betydelig aktør i markedet.
Profil Grafisk bild

Canon rigger for ytterligere vekst

Canon Norge styrker sitt salgsteam innen digital produksjon og trykkløsninger, og har ansatt Olle Stark som Account Manager for salg av printmedier/ark til både grafisk bransje og kontormarkedet.
Olle Stark

MBL: Lesertall viser fall for papiravisene

Ferske lesertall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL) viser at papiravisene har en samlet tilbakegang på 13 prosent det siste året. Nedgangen gjelder også magasiner.
newspaper-1595773_1280

Oppsummerer nytten av automatisering

Summa demonstrerer ikke bare én, men to arbeidsflytløsninger under Fespa. Dette for å vise kundene hvordan de kan effektivisere prosessene sine.
Summa-1024x768