Trysil Trykk og Foto til salgs

Original Heidelberg trykkemaskin fra 1960. Foto: Finn.no

Original Heidelberg trykkemaskin fra 1960. Foto: Finn.no

Trysil Trykk og Foto har vært i drift siden 1943. Nå selger Knut Nerhagen familiebedriften. Dette melder Østlendingen.

– Jeg ble pensjonist den 5. februar, og har bestemt meg for å selge bedriften, sier Knut Nerhagen til Østlendingen. Trykkeriet har vært i familien siden oppstarten i 1943.

Nerhagen flyttet hjem til Trysil fra Oslo i 1981 for å jobbe i faren, Odd Nerhagens, bedrift. I 1985 tok han over farens trykkeri, som ligger midt i Trysil sentrum, og har drevet det siden.

I dag er det tre trykkerier i Trysil i tillegg til Trysil Trykk og Foto. Myrvang Trykkeri, El-Trykk og Eggen Grafisk. Nerhagen mener det fortsatt er marked for å drive et trykkeri, og håper noen unge gründere kan ha lyst til å satse i Trysil.

– Jeg prøver å selge det til noen som kan ta det over som det er og kanskje drive i det samme lokalet, sier Nerhagen.

I den tradisjonelle bedriften gjøres mye av arbeidet fortsatt på samme måte som da de flyttet inn i lokalet i 1960. Den gamle Original Heidelberg trykkemaskinen, som ble kjøpt inn samme år, er fortsatt jevnlig i bruk.

– Men det er selvsagt også nyere maskiner, som fargeprint og digitalprint, som benyttes i den daglige produksjonen, sier Nerhagen.

Bedriften ligger nå ute på finn.no og er prissatt til 350.000 kroner.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: