Razzia mot norske forlagshus

PUBLISERT: 14 april 2014
OPPDATERT: 14 april

Tirsdag 8. april slo Konkurransetilsynet til mot forlagene Schibsted, Aschehoug, Gyldendal og Cappelen Damm, samt distributøren Bladcentralen, som eies av de store forlagene.

Med en kjennelse fra Tingretten gikk tilsynet uanmeldt inn i forlagshusene for å finne ut om de bryter konkurranseloven.

Mistanken går ut på at de store forlagene bruker sin egen distribusjonskanal for å levere bøker til massemarkedet som butikker og kiosker, og dermed skviser ut den mindre konkurrenten Interpress, som eies av Reitangruppen.

Torsdag 10. april bekreftet Magnus Reitan overfor Dagens Næringsliv at det var han som tipset Konkurransetilsynet. Forlagene er tause som østers i denne saken.

– Det vi mistenker er at konkurranseloven er brutt, på grunn av mulig leveringsnekt av bøker til dagligvarer og kiosker, sier etterforskningsleder Arild Oma til Aftenposten.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1