Medielandsby i Bergen

PUBLISERT: 12 mai 2014
OPPDATERT: 12 mai

bergensaviserTV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen og flere andre medieaktører flytter sammen i et nytt bygg i Bergen sentrum i 2017.

På en pressekonferanse i Bergen fredag ble det klart at TV 2, NRK, TV-grafikkselskapet Vizrt, Bergens Tidende, Bergensavisen og medieutdanningen ved Universitetet i Bergen flytter sammen i MediaCity Bergen i i 2017. Kostnaden skal bli omtrent 1,5 milliarder kroner, melder Bergens Tidende.

MediaCity Bergen blir med sine 45.000 kvadratmeter det største og høyeste næringsbygget i Bergen sentrum. Målet er å skape et større faglig og kollegialt fellesskap blant mediebedriftene i Bergen, med felles kantine og møterom.

– Norske aviser går inn i en avgjørende periode av den digitale medierevolusjonen. MediaCity Bergen gir BT det aller beste utgangspunkt for å utvikle fremtidens journalistikk, sier Gard Steiro, sjefredaktør i Bergens Tidende.

– Det vi skal samarbeide om er en del kompetanse og teknologi, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen. – Da vi kom inn i avisbransjen satt hver avis med hvert sitt trykkeri. Det er noen ting som vi ikke trenger å utvikle hver for oss, men kan utvikle sammen. Så skal vi fortsatt konkurrere om publikums tid og oppmerksomhet.

Les videre

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Hatlehols Grafiske tok over Unitrykk

Nytt fra Sunnmøre: Hatlehols Grafiske AS tok over Unitrykk AS fra 1. juni.
102646849

Canon presenterer ny inkjetpresse og samarbeid med Heidelberg

Canon hadde noen overraskelser i ermet da de sparket i gang Drupa med en pressekonferanse, og Sign&Print var selvsagt på plass. Det var flere nyheter som ikke er nevnt tidligere.
canon_drupa_01

Siste nytt

Satser på eskeproduksjon i små serier

Stavangerbaserte Norengros Kjosavik ser en økt etterspørsel etter esker med trykk i mindre serier. Derfor har de investert i en HP Latex R2000.
norengros-Hjalmar

HP lover nyheter om storformat til høsten

På HPs stand under Drupa var det nyheter i Indigo- og PageWide-seriene som skulle være mest i søkelyset. Men snart loves det nyheter også i storformatsegmentet.
HP-Paula-1024x683

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

De viste linjer med helautomatisk bokproduksjon

Etterbehandlingseksperter fra Horizon demonstrerte hvordan man lager den smarte fabrikken på Drupa.
Horizon-1