HP tar lateks til nye segmenter

PUBLISERT: 28 mai 2014
OPPDATERT: 28 mai
Arzu Ilhan Babaoglu
Arzu Ilhan Babaoglu er sjef for HPs storformat i Europa. Her står hun foran de nye Latex 300 maskinene, med disse tar HP lateksteknikken ned til et prisnivå på rundt 125 000 kroner.

Fespa: – Vi skal satse på de stadig flere industrielle løsningene samt på de mindre maskinene. Mellomsegmentet i flatbed lar vi stå åpent for våre konkurrenter, sier Arzu Ilhan Babaoglu, som er sjef for HPs storformat i Europa.
Et område som HP kommer til å prioritere i lang tid fremover er lateks. På Fespa viste man dette ved å lansere tre nye modeller, i et prisspenn fra 125 000 til 225 000 kroner.
Inngangsmodellen 310, som er ekstremt aggressivt prissatt, skal konkurrere mot solventmaskiner for materialer til utendørs- og innendørsbruk. Dette blir en 1,4 meter bred maskin for den som skal stifte et første bekjentskap med produksjonsmaskiner. Både den, og dens 1,6 meter brede storebror Latex 330, skal greie 48 kvm/time i dobbeltpass plakatmodus. Den tredje maskinen, Latex 360, er også 1,6 meter bred men arbeider nesten dobbelt så fort – 91 kvm/time.
Alle de tre maskinene jobber med HPs helt nye 831 Lateksblekk, som er ti prosent billigere enn forgjengeren. Dessuten herder det ved 80 grader (110 grader gjaldt tidligere), så det blir mulig å benytte flere materialer.

Også 3000 blir bedre
Flaggskipet Latex 3000, som ble lansert for bare ett år siden, kommer nå til å oppdateres med en rekke forsterkede muligheter.
– Vi har blitt overrasket over hvor mye våre kunder produserar i disse maskinene. Det gjør att vi for eksempel ser på blekkbeholdernes størrelse, forteller Arzu Ilhan Babaoglu.
I det hele tatt så er produksjon 24 timer i døgnet, sju dager i uka noe som HP er fokuserte på. Det kunne man for eksempel se på HP Scitex 10 000 maskinen som ble lansert i fjor. Den kom i år med en ny variant, HP 15 000, som printer direkte på wellpapp. 500 salgbare kvm – og en maks hastighet på 600 kvm – per time, er hva HP tilbyr. Du kan variere mellom en liten dråpestørrelse for høyere kvalitet og en større dråpestørrelse kombinert med høyere hastighet.

Les videre

100 Revoria Press PC1120 installert i Europa

Fujifilm har nå gjort den hundrede installasjonen av flaggskipet Revoria Press PC1120-modellen i Europa. Tonerpressen har vunnet flere priser opp gjennom årene.
Gibon7-768x512-1

Konica Minolta lanserer ny B2-inkjet printer

Med sine 2400 m2 har Konica Minolta den syvende største standen på den grafiske messen Drupa. 150 personer vil stå for å ta imot de mange gjestene.
drupa24_konica

Summa automatiserer arbeidsflyten for inline skjæring

Summa viste blant annet inline-løsninger med matere til sine digitale skjærebord og tekstillaserkuttere under Fespa.
bob-summa

Gnistrende presisjon med iEchos nye laserstans

IEcho hadde med seg en rekke skjæremaskiner til Fespa. Den som kanskje fanget de besøkendes interesse mest var laserskjæremaskinen LCT350, som i gnistrende fei skar ut etiketter.
laserstans2

Siste nytt

Smarte fabrikker trenger smart service

Müller Martini innså tidlig at en smart fabrikk, utformet for produktivitet også trenger en innovativ servicetilnærming. Tiden er ute for den gamle filosofien med at ting går i stykker og så skal de repareres. På Drupa demonstrerer de den modulære programvaren MMServices.
PI-2402-drupa_MMServices_1

Epson vil endre spillereglene for de små produsenter

Under temaet "Presis, kompakt og energisparende" lanserer Epson sine Drupa-planer.
Det er flere spennende nyheter å se frem til.
Epson_Drupa

Unge voksne mest interessert i bærekraftig emballasje

I følge plastemballasjegiganten ALPLAs "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey", prioriterer yngre kjøpere (18-34 år) bærekraftig emballasje til det punktet at de er villige til å bruke mer, reise videre og gjøre andre ekstra anstrengelser for å sikre at kjøpene deres inkluderer miljøvennlig emballasje.
alplax

Gelato lanserer arbeidsflyt-programvare

I forbindelse med Drupa benytter den norske trykkeri- og logistikkgiganten Gelato anledningen til å lansere Gelato Connect, en intuitiv programvare for trykkproduksjon der hele arbeidsflyten kan styres fra én enkelt plattform.
Gelato Henrik