To nye fra Mutoh

Fespa: Mutoh viste frem to nye maskiner på Fespa. Den første heter Valuejet 1638x og er en økosolvent maskin for materialer som skal anvendes utendørs.
– Maskinen krever intet utsug. Ingen har hittil valgt å skaffe det. Likevel er fargene tilstrekkelig kraftfulle til at vi våger å gi tre års garanti på trykket, selv om det sitter utendørs i sol og is, sier Marcus Sörensson, som er salgssjef for Mutoh i Sverige.
– Det finnes ingen begrensninger hva angår materialvalg og energiforbruket er lavt, kombinert med en lav fargepris. Sju kroner regner vi med ved normal fargeforbruk på en kvm. Maskinen koster 229 000 kroner komplett, installert og klar med det nye bulksystemet.

mutoh_0115-390x585Trykker på alt – også golfballer

Mens den forrige maskinen vil arbeide på materialer i ruller, så er Valuejet 426 villig til å trykke på nesten hva som helst. Påstanden ble illustrert på messen ved trykk på golfballer og ujevne overflater som ubehandlet tre og legoklosser.
– Vi bruker bare 18 watt for å herde uv-fargene. Og lampen er uten det farlige uv-lyset, så maskinens røkfargede lokk kan stå åpent under printingen.
– Når alt er ferdig trykket så avslutter maskinen med å kjøre en etterherding på hele trykkbordet, sier Marcus Sörensson.
159 000 kroner skal maskinen koste, når den nå begynner å leveres til kunder.

De oppgitte prisene er i svenske kroner for det svenske markedet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: