To nye fra Mutoh

PUBLISERT: 28 mai 2014
OPPDATERT: 28 mai

Fespa: Mutoh viste frem to nye maskiner på Fespa. Den første heter Valuejet 1638x og er en økosolvent maskin for materialer som skal anvendes utendørs.
– Maskinen krever intet utsug. Ingen har hittil valgt å skaffe det. Likevel er fargene tilstrekkelig kraftfulle til at vi våger å gi tre års garanti på trykket, selv om det sitter utendørs i sol og is, sier Marcus Sörensson, som er salgssjef for Mutoh i Sverige.
– Det finnes ingen begrensninger hva angår materialvalg og energiforbruket er lavt, kombinert med en lav fargepris. Sju kroner regner vi med ved normal fargeforbruk på en kvm. Maskinen koster 229 000 kroner komplett, installert og klar med det nye bulksystemet.

mutoh_0115-390x585Trykker på alt – også golfballer

Mens den forrige maskinen vil arbeide på materialer i ruller, så er Valuejet 426 villig til å trykke på nesten hva som helst. Påstanden ble illustrert på messen ved trykk på golfballer og ujevne overflater som ubehandlet tre og legoklosser.
– Vi bruker bare 18 watt for å herde uv-fargene. Og lampen er uten det farlige uv-lyset, så maskinens røkfargede lokk kan stå åpent under printingen.
– Når alt er ferdig trykket så avslutter maskinen med å kjøre en etterherding på hele trykkbordet, sier Marcus Sörensson.
159 000 kroner skal maskinen koste, når den nå begynner å leveres til kunder.

De oppgitte prisene er i svenske kroner for det svenske markedet.

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676