Energibesparelser på storformat med LED-herding

PUBLISERT: 10 juni 2014
OPPDATERT: 10 juni

vutek_gs325lxEnergianalyser utført av Fogra viser at Efis Vutek-skrivere med LED-herding gir energibesparelser på opp til 82 prosent sammenliknet med tradisjonell herding basert på kvikksølvteknikk. Selv i standbymodus (print-ready) gir firmaets LX-maskiner en besparelse på opp til 77 prosent bare på grunn av at LED-lampene er slukket. Kvikksølvlamper trekker fortsatt strøm når maskinen står stille mellom jobber.

Organisasjonens sammenlikninger viser at storformatprintere som benytter konvensjonell herdingsteknikk bruker 1,18 kW per kvadratmeter, mens Efi Vutek GS3250LX Pro kun bruker 0,22 kW per kvadratmeter.

Som testjobb benyttet man Fogras Image Quality Test Suite med de vanligste utskrifts- og standbymodiene. Forutsetningene ble konfigurert for å etterlikne både høyeste produktivitet og høyeste kvalitet.

Lars Nilsson, adm dir for den svenske forhandleren Marabu, har gjort beregninger basert på svenske forhold. Han har sammenliknet GS3250LX Pro og GS3250 Pro, det vil si uten og med LED.

Ifølge Lars Nilssons beregninger synker strømkostnaden fra cirka 34 000 svenske kroner (UV) til 6000 svenske kroner (LED) ved et skift på 1800 timer per år med en total produksjon av 150 000 kvadratmeter. Strømprisen er beregnet til 42 øre per kWh eksklusive skatt. Øker man strømprisen til 50 øre per kWh så blir prisforskjellen fra 40 500 svenske kroner til 7500 svenske kroner. Øker du produksjonen fra 150 000 kvadratmeter til 250 000 kvadratmeter per år, en kapasitet som maskinen klarer på et skift, så blir prisforskjellen fra 67 500 svenske kroner til 12 500 svenske kroner.

Les mer om prosjektet her

Les videre

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676

Fotoprint med stor wow-effekt

Hvordan kan man skille seg ut i et marked i endring? For FotoPhono, som har lang erfaring med å produsere kunsttrykk, var svaret å satse stort på maskinsiden. Ikke minst for å kunne tilby ChromaLuxe-produkter av høy kvalitet.
FotoPhono kollage

Marabu går grønt med ny sertifisering

Nylig ble blekkprodusenten Marabu sertifisert i henhold til Greenguard. En merking som viser at et produkt er testet og evaluert for å møte strenge grenser for kjemiske utslipp. Et budskap som Marabu legger vekt på under Drupa.
Marabu-4-1024x683

Kodak vil transformere fra offset til digitalt med en ny gigant

Den enormt store trykkpressen Prosper Ultra 520 spilte den åpenbare hovedrollen blant Kodaks Drupa-nyheter. Et sterkt mål for selskapet er at trykkerier skal legge over offsetjobber til denne pressen uten å måtte gå på akkord med kvalitet eller hastighet.
kodak-DSC0765

Siste nytt

Handel på Drupa: RK Grafisk først i Norge med kjempemaskin fra MGI

RK Grafisk styrker sine muligheter til foredling med partiell lakk og varmfoliering ved å investere i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Handelen ble gjort på Drupa og installasjonen blir den første i Norge.
KM RK Grafisk

Stor skjærebordspesial: Bordene blir større og mer automatiske

Skjærebord finner veien inn i stadig flere grafiske bedrifter. Flatbed-skjæreteknologien rommer så mange muligheter for etterbehandling av spesielle medier, og effektiviteten og automatiseringen vokser raskt.
cut_02

Produktregn hos jubilerende Plockmatic

Plockmatic stiller med rekordmange nye produkter under årets Drupa. Ikke minst en ny generasjon av den trofaste Morgana DigiFold som har fått tillegg av Ultra.
Plockmatic-1-1024x683

Ricoh: "Alle vil se utviklingen på inkjetsiden"

Bli med Sign&Print på en omvisning blant raske jaguarer, ørner og kraftige drager på Drupa-messen. Hva snakker vi om? Ricohs nye maskinavatarer selvfølgelig!
ricoh-DSC0676