Energibesparelser på storformat med LED-herding

vutek_gs325lxEnergianalyser utført av Fogra viser at Efis Vutek-skrivere med LED-herding gir energibesparelser på opp til 82 prosent sammenliknet med tradisjonell herding basert på kvikksølvteknikk. Selv i standbymodus (print-ready) gir firmaets LX-maskiner en besparelse på opp til 77 prosent bare på grunn av at LED-lampene er slukket. Kvikksølvlamper trekker fortsatt strøm når maskinen står stille mellom jobber.

Organisasjonens sammenlikninger viser at storformatprintere som benytter konvensjonell herdingsteknikk bruker 1,18 kW per kvadratmeter, mens Efi Vutek GS3250LX Pro kun bruker 0,22 kW per kvadratmeter.

Som testjobb benyttet man Fogras Image Quality Test Suite med de vanligste utskrifts- og standbymodiene. Forutsetningene ble konfigurert for å etterlikne både høyeste produktivitet og høyeste kvalitet.

Lars Nilsson, adm dir for den svenske forhandleren Marabu, har gjort beregninger basert på svenske forhold. Han har sammenliknet GS3250LX Pro og GS3250 Pro, det vil si uten og med LED.

Ifølge Lars Nilssons beregninger synker strømkostnaden fra cirka 34 000 svenske kroner (UV) til 6000 svenske kroner (LED) ved et skift på 1800 timer per år med en total produksjon av 150 000 kvadratmeter. Strømprisen er beregnet til 42 øre per kWh eksklusive skatt. Øker man strømprisen til 50 øre per kWh så blir prisforskjellen fra 40 500 svenske kroner til 7500 svenske kroner. Øker du produksjonen fra 150 000 kvadratmeter til 250 000 kvadratmeter per år, en kapasitet som maskinen klarer på et skift, så blir prisforskjellen fra 67 500 svenske kroner til 12 500 svenske kroner.

Les mer om prosjektet her

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Swissqprint støtter seg på mer ytelse og automatisering

Tekst: Roger Stormo |

Den sveitsiske storformatspesialisten SwissQprint lytter til sine kunder når det gjelder hastighet, automatisering og større brukermuligheter. Det er rulleprinteren Karibu som nå slippes i en raskere modell med tillegg som automatisk dobbeltsidig utskrift og neonblekk. Sign & Print går i dybden med nyhetene i et intervju med selskapets produktsjef Maurus Zeller.

Publisert av: