Kunstkatalog på hotellrommet

thethiefTHE THIEF i samarbeid med galleriet STOLPER+FRIENDS tilbyr kunst som en del av hotellets room service-meny. I katalogen ‘Art on Demand’ kan gjestene velge blant verker fra norske og internasjonale storheter som Damien Hirst, Peter Blake, Kjell Nupen og Bjarne Melgaard.

– Tjuvholmen er blitt en av Nord-Europas mest spennende kunstbydeler. Vi vil gjøre det enkelt å
ta med seg gode minner og bra kunst hjem. ‘Art On Demand’ er et forsøk på å utfordre de tradisjonelle kanalene der folk opplever eller kjøper kunst – ikke istedenfor, men som et tillegg til galleriene, sier Magne Furuholmen, billedkunstner og medeier galleriet i STOLPER+FRIENDS.

67 håndplukkede biter av kunstøya
Tjuvholmen er Oslos bydel for moderne kunst. I tillegg til Astrup Fearnley Museet, huser øya 10 mindre gallerier. Galleriet STOLPER+FRIENDS har, i tillegg til egne utstillinger, arbeidet med å bringe kunsten til nye omgivelser. De har tidligere kledd Vikas havnelager med monumentale sommerfugler fra Damien Hirst og klassiske ikoner av Peter Blake. Hotellet THE THIEF har sin egen kunstsamling kuratert av Sune Nordgren, Nasjonalmuseets tidligere leder.

Katalogen ”Art on Demand” består av totalt 67 trykk og fotografier av kunstnere representert i forskjellige gallerier på øya, med hovedvekt på kunstnere som har bilder på THE THIEF. Utvalget er håndplukket av Paul Stolper og Magne Furuholmen. Flere av bildene vil være utstilt i THIEF bar og rundt på hotellet. Gjestene kan bestille sine favoritter rett til hotellrommet – eller trygt levert til sin hjemmeadresse.

Totalt 15 kunstnere er foreløpig representert. Det er alt fra norske Kjell Nupen, Bjarne Melgaard og Charlotte Thiis-Evensen, til britiske Damien Hirst, Peter Blake, og Julian Opie, for å nevne noen.

– Dette er et resultat av godt naboskap. Vi deler en stor kjærlighet for god kunst. Den vil vi gjerne dele med alle som kommer hit. Det var ikke plass til alle godbitene i minibaren. Da måtte det bli kunst som room service, sier Petter A.Stordalen, kunstsamler og eier av Nordic Choice Hotels.

Fakta om ART on DEMAND
Samarbeid mellom STOLPER+FRIENDS og THE THIEF
Kunstkatalog tilgjengelig på alle hotellrom
Katalogen inneholder 67 trykk og fotografier fra 15 kunstnere
Priser fra 3 500 – 75 000 kroner
Leveres til hotellrommet pakket for håndbagasje på fly eller direkte til kjøpers hjemmeadresse
Flere av verkene stilles ut på hotellet på i Thief Bar og ‘The Broom Suite’
Kunstnerne er representert ved Astrup Fearnley Museet for moderne kunst og ved ulike gallerier på Tjuvholmen

Kunstnerne representert i første omgang:

Damien Hirst, f. 1965 (Eng)
Bjarne Melgaard, f. 1967 (N)
Charlotte Thiis Evensen, f. 1968 (N)
Espen Dietrichson, f. 1976 (N)
James White, f. 1967 (Eng.)
John Dove & Molly White (Eng.)
Kjell Nupen, f. 1955 d. 2014 (N)
Magne Furuholmen, f. 1962 (N)
Nicolaus Widerberg, f. 1960 (N)
Nicolay Aamodt, f. 1978 (N)
Ørnulf Opdahl, f. 1944 (N)
Sir Peter Blake, f. 1932 (Eng)
Hariton Pushwagner, f. 1940 (N)
Sarah Hardacre (Eng)
Shepard Fairley and Jamie Reed, f. 1970 (USA)

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *