Lundblad satser på miljøet

PUBLISERT: 24 juni 2014
OPPDATERT: 21 mars

lundbladLundblad er Nord-Norges størst grafiske bedrift og gjør stadige forbedringer innen miljø og arbeidsmiljø. Bedriften innehar to miljøsertifiseringer: Svanemerket og Miljøfyrtårn.

Bedriften har et kontinuerlig fokus på miljøpåvirkningen av virksomheten og arbeidsmiljøet for sine ansatte.

– Vi har nå gjort et nytt løft i vårt miljøarbeid ved å ta overgangen til kjemikaliefri produksjon av trykkplater, sier daglig leder Jarle Lundblad.

– Miljøgevinsten av vårt tiltak er merkbar på flere områder. Vi kan nå fremstille trykkplater uten bruk av kjemikalier og sparer dermed våre ansatte for kjemikaliehåndtering, sier Jarle. Han viser også til at energiforbruket nå blir vesentlig lavere.
– Tidligere hadde vi et elektrisitetsforbruk fordi vi måtte holde fremkallingsenheten gående døgnet rundt. Denne enheten har vi nå fjernet og kan fortsette å produsere trykkplater med samme kvalitet som før presiserer han.

– Overgangen til kjemikaliefri produksjon av trykkplater er et viktig framskritt for oss og vi arbeider nå med nye tiltak som vil gjøre virksomheten enda mer miljøvennlig, avslutter Jarle Lundblad.

Les videre

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

Messetjeneste blir en del av Aksell

Messetjeneste får nye eiere og blir en del av Aksell-familien. De to har hatt et tett samarbeid siden 2020 og nå har Messetjeneste blitt et heleid selskap under Aksell Invest AS.
Messetjeneste

Stor forretning i Sverige: Åtta45 kjøper opp By Wind og GBGT Box

Trykkeriet By Wind og emballasjeselskapet GBGT Box blir en del av Åtta45. En utvidelse som vil øke selskapets produksjonskapasitet innen både trykking og emballasje.
Atta45-ver-2-1024x683

Scandinavian Print Group ekspanderer ytterligere

Scandinavian Print Group (SPG) med hovedkontor i Skarpnäck utenfor Stockholm kjøper danske Step Print Power.
Esben_Mols_Kabell

Siste nytt

Merkur Grafisk og Canon inngår strategisk grønt samarbeid

Merkur Grafisk har som en del av bærekraftforpliktelsen inngått et strategisk partnerskap med Canon. Et samarbeid som er synliggjort gjennom anskaffelsen av en høyhastighets inkjetpresse, og som markerer et betydelig steg i implementeringen av gruppens grønne strategi.
canon_merkur-kopi

GV Reklame doblet omsetningen

Verdal-baserte GV Reklame doblet omsetningen nesten uten nyansettelser. Det takket være investeringer i ny Canon-teknologi, mener daglig leder for firmaet, Ole Gunnar Vestvik.
GV-Reklame

Mulighetene med KI er store, men det er også utfordringene

I vår artikkelserie om kunstig intelligens (KI) i den grafiske bransjen snakket vi med Adrian Mayr som er direktør for produktledelse hos Müller Martini. De er kjent for å produsere ferdiggjøringsutstyr i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

Klima- og miljøministeren stiller til emballasjeprat med næringslivet

EU har vedtatt ny forordning om emballasje og emballasjeavfall, og Miljødirektoratet jobber med endringer i den norske produsentansvarsordningen. Hva vil dette bety for næringslivet, og hvordan kan næringsliv, industri og myndigheter samarbeide for å nå målene?
foto-ntb-kommunikasjon-andreas-bielland-eriksen-scaled-e1697451622324