AGI overtar utgivelsen av Cap & Design

PUBLISERT: 7 juli 2014
OPPDATERT: 21 mars

capdesign-låg-390x584Den 1 juli 2014 tok AGI Publishing House over utgivelsen av Cap & Design fra IDG i Sverige.
Magasinene AGI och Cap & Design fulgte hverandre tett i begynnelsen. Cap & Design beskrev formgiving og AGI den grafiske produksjonen. Etter at formgiving senere fikk en bredere plattform med mange nye medier vokste magasinene fra hverandre.
– De skal fortsette å utvikles hver for seg, sier AGIs publisher Peter Ollén. Mens AGI har sitt fokus på trykte medier så skal Cap & Design beskrive formgiving til alle medier.
– Vi skal passe veldig godt på den anseelsen som Cap & Design nyter hos sine lesere. Derfor skal vi ikke ta vekk noe. Derimot vil vi gjerne spre AGIs kunnskap rundt medieteknikk, slik at Cap & Design også kan handle om teknikk- og materialvalg for trykk, storformat og digital signage. Vi vil også tilføre AGIs kunnskaper om produksjon av direktereklame i trykt og digital form.
– På samme måte håper vi at Cap & Designs redaksjonelle kunnskaper kan komme AGIs lesere mer til del med felles temanummer, seminarer og prisutdelinger. Helt klart kommer samarbeidet også til å styrke oss i planleggingen av Sign & Print messen.
– Fra 2015 kommer vi til å øke antallet utgaver av Cap & Design med 33 prosent. Allerede i år kommer vi til å øke sidetallet. Antallet grafiske formgivere er i dag flere enn noensinne, så det er all grunn til å satse på dette området, sier Peter Ollén.

– Vi er glade for denne handelen. Det var viktig for oss å finne en eier som langsiktig vil satse på bladet. Med AGI som ny hjemmehavn er dette garantert. IDG kommer fortsatt til å drive eventet Inhousedagen og den neste Inhousedagen er i Stockholm i september, sier Christer Björkin, adm dir i IDG.

AGI Publishing House AB er et medarbeidereid forlag som ligger i Malmö. Forlaget utgir magasinet AGI Grafiskt Forum og nettstedet 3dp.se, for profesjonelle brukere av 3d-skrivere. I Norge gir forlaget ut AGI Norsk Grafisk Tidskrift. Dessuten produseres tekniske artiklar til danske og finske blader. AGI arrangerer Sign & Print messene i Sverige, Norge og Danmark. AGI er også hovedeiere i Fridtjuv – et nettsted der skolene for en fast månedlig kostnad får tilgang til alle læremidler i digital form.

Les videre

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280

For få utdannes – "Situasjonen begynner å bli kritisk"

At det utdannes for få blir påpekt som et stort urovarsel for den grafiske bransjen. Det betyr at antallet personer som rekrutteres uten formell opplæring til bransjen øker. Det går fram av en ny rekrutteringsrapport fra den svenske bransje-og arbeidsgiverorganisasjonen Grafiska Företagen.
eva_gluckman

Stibo kjøper trykkeri ut av konkursbo

Danske Stibo Completes administrerende direktør Søren Henriksen forklarer i et intervju med Sign & Print hva dette vil bety.
Soren-Henriksen

Siste nytt

Styrker seg med mer effektiv arkpresse

ETN Grafisk har en stor produksjon av personaliserte trykksaker til begravelser. Et oppdrag som krever en stabil og pålitelig maskinpark. Nylig byttet trykkeriet i Skien ut en av sine tre Ricoh-linjer med den nye Pro C9500-modellen som ble sluppet i fjor høst.
ETN Ricoh 3

Canon på Drupa: "En arena for å stake ut en ny kurs"

Canon Norge kommer til å ha ansatte på stedet under alle messedager. Sign&Print spurte Magnus Blegen, direktør for produksjon, om forventningene til årets Drupa.
Til Canon - del 1

Fagtrykk Idé kjøper aksjene i ISAS Reklame

Fagtrykk Idé as har kjøpt alle aksjene tilhørende ISAS Reklame i Tromsø, og styrker med det posisjonen i Ishavsbyen.
fagtrykk_isas

Mer støtte til fysiske bøker

Regjeringen har tydeligvis sett signalene fra forskjellige undersøkelser og skal nå satse mer på fysiske lærebøker i skolen. De har bevilget 300 millioner kroner som er øremerket dette formålet.
books-5937716_1280